© Delphine Lebon

Cassiel Gaube - Soirée d’études

In Soirée d'études breidt Cassiel Gaube het onderzoek uit zijn solo Farmer Train Swirl - Étude uit en creëert hij een trio dat de rijke woordenschat van housedance in een reeks études onderzoekt.
Een étude, in de muzikale zin van het woord, is een compositie die bedoeld is om de mogelijkheden van een bepaalde techniek te verkennen en ermee te experimenteren, zoals de manier waarop housedance wordt beoefend. Samen met Yonas Perou en Federica Miani - ervaren streetdansers uit Parijs - wil Cassiel de geletterdheid onthullen die deze praktijk vereist en produceert.

Cassiel Gaube is een danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan P.A.R.T.S. in Brussel. De laatste 3 jaar legde Cassiel zich toe op het leren en beoefenen van House dance in de levendige club scenes van Parijs en New York. Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

Cassiel Gaube creëerde recent de solo Farmer Train Swirl - Étude, een belichaamd en subjectief onderzoek in het gebied van House dance. Het stuk ging in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019. Sindsdien is het getoond geweest in zowel theaters en musea als clubs. Hij is artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs in 2019 & 2020. Momenteel creëert hij de nieuwe voorstelling Soirée d'études, dat de zoektocht die in de solo is begonnen, zal verlengen en uitbreiden.

Als docent wordt Cassiel Gaube regelmatig uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio's zoals DansCentrumJette, La Raffinerie - Charleroi danse, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.