DEEWEE - EMS Synthi 100 (in 4DSOUND)

4DSOUND residentie bij Monom Berlijn
24 - 27 augustus 2023

Speciaal voor het festival Ocean Of Sound creëeren David & Stephen Dewaele (aka Soulwax/2manydjs) een 4DSOUND versie van hun album EMS Synthi 100

Wereldpremière op donderdag 14 december 2023 i.k.v. Ocean Of Sound - Belgium’s first 4DSOUND Festival

Speciaal voor Ocean Of Sound creëren David & Stephen Dewaele (aka Soulwax/2manydjs) een 4DSOUND versie van hun album EMS Synthi 100 (uit 2020). Het duo heeft altijd al een fascinatie gehad voor het verzamelen van instrumenten en opnameapparatuur. Een passie die niet zozeer voortkomt uit verzamelwoede maar uit de simpele zoektocht naar nieuwe artistieke mogelijkheden. Het ene ultieme instrument dat altijd aan hun aandacht was ontsnapt, is de historische EMS Synthi 100 synthesizer van het IPEM in Gent, een zeer zeldzame, hybride analoge/digitale synthesizer die een oneindige spectrum aan frequenties kan produceren.

Hieruit ontstond het gelijknamige album, een unieke release in het oeuvre van de DEEWEE broers. De plaat voelt tegelijkertijd retro als futuristisch aan, met als enige hoofdrolspeler deze unieke synth uit 1971 die anno 2023 nog altijd relevant en uitdagend blijft klinken. Elke kant van de vinyl bevat één lange compositie die bestaat uit drie delen. David & Stephen Dewaele raden elke luisteraar om het album in z’n geheel te beluisteren, als een trip door de wondere wereld van de EMS Synthi 100.

Speciaal voor Ocean Of Sound creëerde DEEWEE - met behulp van studio-wonder Pim Gombeer - een 4DSOUND versie van dit nu al legendarische album. Hiervoor trokken ze naar Berlijn om de compositie te mixen in de 4DSOUND studio van MONOM.

CREDITS

Gecomponeerd, opgenomen, geproduceerd en gemixt bij DEEWEE door David & Stephen Dewaele | Dit album kwam tot stand met de hulp van en in samenwerking met IPEM, Gent | Fotografie: Younes Klouche | Art direction: III-Studio | Gespatialiseerd en geproduceerd door Monom Studios, in opdracht van STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid, voor Ocean Of Sound 2023 | In het kader van: New Horizons | Dieric Bouts Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven: www.diericboutsfestival.be | Speciale dank aan: Pim Gombeer