Katinka de Jonge, Laurens Mariën, Zoë Brennan, Marie Malingreau - DE HOOP

Voor de derde editie van Zomertank nodigde Werktank Katinka de Jonge, Laurens Mariën, Zoë Brennan en Marie Malingreau uit om een project te organiseren in Sint-Maartensdal (Leuven).

Met DE HOOP, werd een nomadische tuin gecreëerd om alle ingrediënten die nodig zijn om een pakje friet met mayonnaise te maken, te produceren. Alle ingrediënten worden gekweekt in losse ‘modules’ die een plaatsje vinden bij mensen thuis of organisaties. Op 21 september wordt het resultaat gepresenteerd op een groots ‘oogstfeest’ in Sint-Maartensdal.

Een publiek programma van workshops en lezingen waarin de tuin wordt gebruikt als metafoor om na te denken over ecologie en samenleven, maar ook als instrument om een collectieve verbeelding vorm te geven, omkaderd het hele project.

DE HOOP is een project van Werktank, met de steun van Buurtcentrum Sint Maartensdal, Cas-co en STUK.


TEAM:
Katinka de Jonge , Laurens Mariën, Zoë Brennan, Marie Malingreau

Katinka de Jonge: werkte in het verleden al samen met Werktank en werkt momenteel aan een doctoraat aan de Universiteit Hasselt waarbij ze zal onderzoeken welke samenwerkingsmodellen –en methodieken er kunnen zijn in een artistiek proces.

Laurens Mariën: is podiumkunstenaar, beeldend kunstenaar, initiator en curator. In zijn projecten lopen al deze rollen vaak in elkaar over of wordt er één of meerdere uit gedestilleerd om samen met andere kunstenaars totaalprojecten te creëren. Laurens Mariën werkte samen met regisseur en performer Benjamin Abel Meirhaeghe aan verschillende producties en diens eerste opera ‘A Revue’. Mariën is ook oprichter van Nein, de organisatie waarmee hij sinds 2013 verschillende artistieke happenings organiseert.

Zoë Brennan: Is een multidisciplinaire kunstenaar en designer uit Bristol (UK) die zich focust op het onderzoek naar nieuwe en speelse manieren om informatie te verwerken en interpreteren. Brennan werkte reeds mee aan projecten die zich in de publieke ruimte afspeelden en stelt de toeschouwer in haar projecten centraal. Brennan werkte o.a. mee aan het artistieke festival Horst.

Marie Malingreau: is een master in de architectuur die zich focust op vormgeving en illustratie.