© Mary Szydlowska

Luis Miguel Ramirez Muñoz - Half-Life

Tijdens deze residentie werkt Luis Miguel Ramirez samen met zijn team aan Half-Life, een creatie voor zijn afstudeerproject aan STUDIOS, de master in dans aan P.A.R.T.S.

Het concept van Half-Life verwijst naar Ubik, een sciencefictionboek van Phillip K Dick. Half-Life is een gesimuleerde realiteit waar mensen bij hun overlijden in een staat van schijndood terechtkomen, en daar ook af en toe uit kunnen treden.

In de studio werkten Luis en co aan het creëren van materiaal rond onderbreking, interferentie, transformatie en dissociatie, noties van binnen/buiten, het vreemde en griezelige, dystopie, en het verlies van daadkracht onder de invloed van undefinieerbare krachten.


TEAM

Luis Miguel Ramirez Munoz (choreograaf)
Calvin Carrier, Mary Szydlowska, Stanley Ollivier, Cintia Sebök, Robson Ledesma, Jean-Baptiste Portier (dansers)

Luis Miguel Ramirez (COL), Mary Szydlowska (PL), Cavin Carrier (UK) en Stanley Ollivier (FR) zijn studenten aan de nieuwe Masteropleiding STUDIOS in PARTS. Cintia Sebök (HU), Robson Ledesma (BR) en Jean-Baptiste Portier (FR) studeerden in 2019 af aan de Training cyclus in PARTS en zijn actief als danser in verschillende contexten.