Lukas De Clerck & Dries Peeters - Abruit

Lukas De Clerck en Dries Peeters werken samen aan de installatie-performance Arbruit, te zien tijdens de Showcase Emerging Sound 2019 op 16 mei.

Abruit maakt gebruik van een schuilplaats om zichzelf te laten horen. Tal van aders verbinden het centrale hart met klankobjecten, verspreid in de ruimte. Hierdoor scant en onthult het als een parasiterend organisme de akoestiek van de ruimte waarin het zich bevindt. Het resultaat is een gespatialiseerd multi-instrument dat zich situeert tussen installatie en performance met een hart dat continu pompt en puft. Tijdens de residentie zal Abruit een nieuwe gedaante krijgen op de binnenkoer van het STUK, als deel van het programma van Emerging Sound 2019 op 16 mei.

Lukas De Clerck
(1994, BE)
Lukas De Clerck studeerde in 2017 af als Master in de Radio aan het RITCS. Hij focust zich op de mogelijkheden van geluid als middel om zich te verstoppen. Geluid maakt het mogelijk om zich te verstoppen maar toch nog gehoord te worden. Binnen dit spanningsveld creëert hij een speelveld waarin anonimiteit, illusie en verbeelding centraal staan. Begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met wat voor hem geluid betekent. Verder bestaat zijn werk eruit om dagelijkse menselijke geluidsproductie zoals niezen, gorgelen en fluiten in een artistiek kader te plaatsen.

Dries Peeters
(1994, BE)
Dries Peeters studeerde in 2017 af als master in de tekenkunst aan Luca School of Arts te Gent. Hij tekent taoïstisch geïnspireerde portretten met potlood en maakt illustraties. Op de eerste plaats is Dries echter zanger. Hij maakt deel uit van de Zwarte Zusters en beïnvloedt zijn stem graag met enige elektronica om tot experimentele klaagzangen, meditatieve loops, synthpoppy beats of soms zelfs blues te komen. Wanneer hij zich als terugtrekt in zijn atelier, verheft hij de knutselarij tot vakmanschap. Als houtbewerker, maar vooral als alleskunner. Beide zijn ze lid van Collectief Publiek Geluid (ism Musica, C-takt), een collectief dat focust op geluidscreatie in de publieke ruimte.