Ofelia Jarl Ortega - Hegemony

Het is een dunne grens. Een vluchtige ervaring. Weg in een vingerknip. We zien hen zichzelf vastlopen, het elkaar aandoen, elkaar in een hoek drummen. Een geconstrueerde solidariteit in een spel van bewegingsinterventies; een herwerking. Zoals een machine waar je kan instappen, die maar blijft draaien.

Op het geluid van drie snare drums wentelen drie dansers zich in gecompliceerde dynamieken. Vaderlijke incest in het diepst van zijn gedachten, plezierig geplaag en koppige fantasieën.

Hegemony is een dansvoorstelling van Ofelia Jarl Ortega, gecreëerd met dansers Darío Barreto Damas, Andrius Mulokas en Paolo de Venecia Gile met muziek van Jassem Hindi.

Premiere MDT, Stockholm, 21 October 2020.

Ofelia Jarl Ortega is Creative Crossroad artist (2018-2020) als onderdeel van Life Long Burning.

De residentie en co-productie van STUK wordt ondersteund door Life Long Burning - Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022) met de steun van het Creative Europe programme van de Europese Unie.

www.ofeliajarlortega.com

Ofelia Jarl Ortega​ is een Chileens-Zweedse choreografe en performer die woont in Stockholm, Zweden. Haar werk draait rond kwetsbaarheid en vrouwelijkheid, vaak met een suggestieve erotische esthetiek; recent is de notie van "vrijwillige objectivering" de kern van haar onderzoek. Ze behaalde een diploma Dans aan de Royal Swedish Ballet School (2010) en een master in choreografie aan DOCH, Stockholm (2014), en haar werk werd getoond op plekken als ImPulsTanz (Vienna), MDT (Stockholm), Inkonst (Malmö), Moderna Museet/Anrikningsverket (Stockholm), Les Urbaines (Lausanne), Manifesta11 (Zürich), Museo Philipe, (Valdivia) en El Club Social de Artistas, (Santiago de Chile). Als performer werkte ze met onder meer Doris Uhlich, Mårten Spångberg, Manuel Scheiwiller, Young Boy Dancing Group en Vinge & Müller. Ofelia Jarl Ortega ontving de Young Choreographers’ Award bij ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival, 2018, voor haar voorstelling B.B.