Roel Heremans - Quartet B: Still Life

Quartet B: Still Life is een nieuw werk van Belgisch radio- en interdisciplinair artiest Roel Heremans, gecreëerd voor and& 2020. In het zelfperformatieve stuk voor vier deelnemers nodigt Heremans het publiek uit op een mentale reis met hoofdtelefoons. Geleid door een stem gidst de choreografie de deelnemers door gedachte, visie en beweging naar een staat van zelfreflectie, versterkt door vier grote spiegels in het midden. Het werk wordt getoond op het binnenplein van STUK, terwijl andere mensen passeren en getriggerd worden door het spel van rust en meditatie.

Productie: Kunstenwerkplaats
Coproductie: STUK - House for Dance, Image & Sound, workspacebrussels, Werktank, KU Leuven Dienst Cultuur, Overtoon
Met dank aan: Jeanna Criscitiello, Erki De Vries, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, HISK, Recording Studio Chez Freddy

Bio Roel Heremans
(°1990, België)

Roel Heremans is een audiovisuele kunstenaar die woont en werkt in Brussel en Belgrado. Hij behaalde zijn master ArtScience Interfaculty aan KABK Den Haag nadat hij afgestudeerd was met een Bachelor Radio van het RITCS in Brussel. Heremans vervlecht auditieve tekst met gelaagde bewegingservaringen waarbij het publiek zelf performer wordt van een allegorisch verhaal. Zijn participatieve werken Room # en Duet # zijn getoond in o.a. S.M.A.K. Gent, Next Festival Valenciennes, Artefact Leuven, Bozar Brussel en De Brakke Grond Amsterdam.