Neem deel aan de Venus Parade

ZET JE SCHOUDERS (EN JE STEM) ONDER EEN UNIEKE KUNSTPARADE

Zing je graag? Dan zoeken we je.
Hou je meer van kracht? Ook dan ben je welkom!

We zoeken namelijk dragers en zangers voor een unieke optocht door de Leuvense binnenstad: de Venus Parade van Clédat & Petitpierre, tijdens Playground 2022.

VENUS PARADE

Playground, een jaarlijks festival van STUK en M Leuven, verwelkomt onder meer kunstenaarsduo Clédat & Petitpierre met de Venus Parade, een optocht van levensgrote Venusbeelden. Die verwijzen naar de Venusbeelden uit het Paleolithicum, een van de vroegste prehistorische kunstwerken, en traditionele Bretoense boetprocessies.

De Venus Parade combineert die traditie met zang en percussie tot een vrolijke ode aan vrouwelijkheid. Daarvoor zorgt auteur Yousra Benfquih: ze schreef een libretto dat tijdens de optocht gezongen wordt door een gelegenheidskoor. Voor dat koor zoeken we dus zangers: dertig koorleden van alle leeftijden, geslachten, achtergronden en geaardheden. Veel zin, een luide stem en een passie voor taal zijn de enige vereisten: je wordt vakkundig begeleid door theatermaker, acteur en schrijver Sarah Bekambo.

We hebben natuurlijk ook wat fysieke ondersteuning nodig : beeldendragers en vaandeldragers voor de Venusbeelden en bijhorende vaandels. Vijf kilogram dragen gedurende 2 kilometer, dat moet lukken, niet? Meer details over de beelden vind je onderaan.

DEELNEMEN?

Heb je zin om mee te zingen of te dragen? Check of je beschikbaar bent op onderstaande data en vul voor 15 oktober dit formulier in.

Wo 02.11 EERSTE KENNISMAKING
Ma 07.11 & ma 14:11 EXTRA REPETITIE KOORLEDEN
Vr 18.11 GENERALE REPETITIE
Za 19.11 VENUS PARADE

© Clédat & Petitpierre

PRAKTISCH

De Venus Parade vindt plaats op zaterdag 19 november van 11:30 - 12:30.
Het gaat om een tocht van 2 km door de autovrije straten in de Binnenstad van Leuven.
Duur van de tocht zelf 60’.

Start en aankomst buitenterras en tuin van M Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven. We vragen je om die dag om 10:00 aanwezig te zijn voor een kop koffie en de laatste afspraken en na de stoet voorzien we een versnapering. Het einduur wordt voorzien rond 13:30.

Voor de echte optocht zijn er enkele samenkomsten : een kennismakingsmoment, twee repetities voor de koorleden, en een generale repetitie de dag voor de parade zelf.

De eerste kennismaking vindt plaats op woensdag 2 november van 19:30 - 21:30 in aanwezigheid van Clédat & Petitpierre, Yousra Benfquih en Sarah Bekambo.
Locatie: STUK Studio in Manhattan, Kol. Begaultlaan 21, Leuven.

Het kunstenaarsduo laat jullie kennis maken met de Venussen en de ontstaansgeschiedenis van de Venus Parade, Yousra zal wat meer uitleg geven bij haar nieuw gecreëerde tekst en Sarah doet een eerste korte repetitie met de koorleden. Dat alles vergezeld van een drankje.

Om de vocale prestaties helemaal op punt te krijgen zodat je zelfverzekerd spoken-word-gewijs door de Leuvense binnenstad paradeert organiseren we voor de koorleden twee extra repetities (alleen voor de koorleden) : maandag 7 november en maandag 14 november, telkens van 19:30 tot 21:30.
Locatie: STUK verbeeckzaal, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Op vrijdag 18 november van 19:30 tot 21:30 komen we samen voor een laatste generale repetitie.
Locatie: M Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Die avond passen we de kostuums (mooie hoodies), krijg je een demonstratie hoe je de beelden en de vaandels best kan dragen en is er nog een laatste repetitie van het koor.

EXTRA INFO DRAGERS
De Venusbeelden wegen elk 20 kg en er zijn vier dragers per beeld. Concreet : iedere beeldendrager torst 5 kilogram op hun schouder, en wandelt er een parcours van 2 kilometer mee door de autoloze straten van Leuven. We groeperen de dragers per grootte, je krijgt een schouderstuk in schuim om de spieren te ontlasten, en zorgen voor enkele reserves als je een pauze nodig hebt. Als vaandeldrager krijg je een banierhouder (een riem over de schouder met onderaan een houder voor de voet van de banier) om elk een banier van 5 kg door de straten van Leuven te laten pronken.


Voor bijkomende vragen kan je terecht bij Ilse Van Essche:ilse.vanessche@stuk.be of voor dringende vragen op 0486 10 83 31.

We kijken er naar uit van jou te horen.
HET STUKTEAM