Open Call : Showcase Emerging Sound 2020

STUK, Q-O2 en Musica presenteren jaarlijks een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Vier werken van jonge makers worden voorgesteld in de vorm van een parcours door STUK. De showcase toont de diversiteit van het geluidskunstlandschap, van audiovisuele creatie over live radiowerk tot ruimtelijke muziek, en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. Voor de tweede editie van Showcase Emerging Sound op woensdag 20 mei 2020 gaan we opnieuw op zoek naar recent werk met een bijzondere focus op geluid in al haar diversiteit. Via deze open call zijn voorstellen welkom.

Lore Stessel & Ruben Martinez Orio
Veta (editie 2019)

Voor wie?

  • Je bent een ‘jonge’ maker. Dat wil zeggen: in opleiding, onlangs afgestudeerd, aan de wieg van een carrière of nog niet voldoende vernetwerkt binnen het professionele geluidskunstveld.
  • Je bent maker van een geluidsinstallatie, experimentele muziek, audiovisuele kunst, transdisciplinaire performance, reflectie over geluid, sound walk, participatief project rond geluid en muziek, radiofonische creatie, podcast, kunst in de publieke ruimte, …
  • Je bent maker van een nieuw werk dat niet ouder is dan 2018. De bedoeling is dat je als maker slechts één werk kiest voor deze call. Inzendingen met meer dan een werk worden sowieso niet geselecteerd.
  • Je hebt een link met België: woonachtig of opleiding in België of Belgische nationaliteit.

Wat bieden we?

  • Presentatie van 1 werk (max. 30 minuten) tijdens Showcase Emerging Sound 2020 op woensdag 20 mei 2020 in STUK Leuven.
  • Feedbacksessie en mogelijkheid tot residentie met coaching, in samenspraak met de artiest.
  • Visibiliteit en ondersteuning op het vlak van communicatie en documentatie naar Belgische en internationale programmatoren en de bredere professionele sector.
  • Artistieke vergoeding: 500 euro
  • Transportkosten: tot 50 euro

Hoe deelnemen?

Deelname gebeurt door het indienen van een artistiek werk, gemaakt tussen 2018 en 2020. De bedoeling is dat je als maker slechts een werk kiest voor deze call.

Stuur vòòr 15 oktober 2019 een zo volledig mogelijk pakket van documentatie over het werk (omschrijving, audio, video, eventuele pers) vergezeld van een bio en/of portfolio met eventuele links naar Heidi.Lurinx@musica.be met als onderwerp ‘Open Call Showcase Emerging Sound - naam voornaam’ en bevestig je inschrijving via dit online inschrijfformulier.

Deze call staat open voor iedereen. De selectie vindt plaats ongeacht leeftijd, geslacht, etnische, religieuze, culturele achtergrond, handicap of diploma. De geselecteerde artiesten worden op de hoogte gebracht ten laatste in de 1e helft van december.