© Clara Hermans
Dans
fABULEUS, hetpaleis en Moussem/Radouan Mriziga

8.2

"De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, diversiteit en kleurrijke outfits."

Filip Tielens, De Standaard ****

Choreograaf en danser Radouan Mriziga volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde nadien aan P.A.R.T.S in Brussel. Voor zijn jongeren- productie 8.2 laat hij zich inspireren door een oude liefde: rap. Het middelpunt van deze hedendaagse dansproductie is rapmuziek in al zijn vormen: het ritme, de flow, de statements en gebaren, de geschiedenis van de grandmasters tot Kendrick Lamar.

Een groep jonge dansers probeert grip te krijgen op een muziekstijl die generaties overleeft en trends overstijgt door zich telkens opnieuw uit te vinden. 8.2 is gecomponeerd als een rapnummer. Niet in de letterlijke zin, maar in de manier van performen. Zo geeft het ene lichaam het ritme aan, terwijl het andere erop gaat freestylen. 8.2 is een gewiekste medley waarin jongeren het populairste muziekgenre van het moment als persoonlijk expressiemiddel inzetten, ver voorbij de clichés.

Nagesprek met Radouan Mriziga & de dansers op 21 november.
Voertaal: Engels

Foto's © Clara Hermans

Credits

Choreografie, concept & vorm Radouan Mriziga | Dans Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen & Sadie Vermeiren | Assistentie choreografie Maïté Jeannolin | Kostuumontwerp Lila John | Productie hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum | Coproductie STUK | Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel
do 21 nov 2019 20:30
vr 22 nov 2019 20:30
za 23 nov 2019 20:30

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€14 (basis)
€10 (reductie)

Koop hier je abonnementen

Leeftijd

14+

Bijkomende info

Nagesprek met Radouan Mriziga & de dansers op 21 november.
Voertaal: Engels

Extra voorstelling UUR KULtUUR
wo 20 nov 21:00

GRATIS voor studenten met Cultuurkaart KU Leuven