© Grégoire Verbeke
Geluid   /   Concert

BeraadGeslagen + MATTIASDECRAENE [uitverkocht]

Alle gekheid op een drumstokje: Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger beraadslagen erop los, terwijl saxofonist MATTIASDECRAENE zijn debuutalbum komt voorstellen.

Over de dorpen, wier villa-huizen laag wegscholen in het asfalt der steenwegen, hing een bonkende geluidloosheid. Plotseling blafte een hond, en antwoordde een andere hond en verscheurde de donsende stilte in lange, ruwe flarden. Wat doen ze? Ze doen wat ze niet laten kunnen. Hun hond uit. BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Stom he. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen, lame steen. Lint-jazz. Synthbebouwing Lander Gyselinck en Fulco Ottervanger. Funcy 2018. Gezellig rond het haardvuur. Head-behangen. BeraadGeslagen.

Saxofonist MATTIASDECRAENE (Nordmann, MDC III) blaast zich een weg door een weids landschap van minimalistische loops, onbestemde melodieën en meditatieve drones. Zijn titelloze debuutalbum doet wat denken aan Nils Frahm en Colin Stetson, maar heeft bovenal een eigen sound waarin ambient, jazz, ritualistische muziek en experiment in elkaar overvloeien.

PRAKTISCH
INGANG via de Schapenstraat.
Een mondmasker is verplicht, ook tijdens de voorstellingen - als je aan je tafel van je glas drinkt, mag het uiteraard even af.
Volg de afspraken die je vindt in onze FAQ.


TIMING
19:30 deuren
20:15 MATTIASDECRAENE
21:15 BeraadGeslagen

Dit event maakt deel uit van het programma De Anderhalvemetersessies, het sluitstuk van De Zomer van 2020 – Samen in Leuven, met een programma vol muziek, theater, film, familievoorstellingen en rondleidingen. Tickets vanaf 17 juli 10:00 via leuven.be of aan bij Visit Leuven, Naamsestraat 3, in Leuven.

za 15 aug 2020 20:00

Locatie

STUK Binnenplein

Extra info

UITVERKOCHT

Denk in bubbel, koop in bubbel, zit in bubbel. We organiseren ons zaalplan volgens jouw reservatie.
Wil je samen zitten? Maak dan 1 reservatie voor je hele bubbel, en kom ook samen toe op de avond zelf, dan leiden onze medewerkers je naar de ideale plek.