© Danny Willems
Geluid   /   Concert

Bert Cools + Voetvolk/Lisbeth Gruwez [uitverkocht]

Unieke dans-en-muziek-double bill met succesperformance van danser Lisbeth Gruwez en buitenaardse gitaarklanken van Bert Cools.

Bert Cools is een man van vele talenten. Hij cureert samen met zijn broer Stijn het kunstenplatform ‘granvat’ en speelt in de bands Merope, Hoera., Book of air vvolk en Fieldtone. Daarnaast vervoegde hij sinds kort de Deense indie band Efterklang en de Amerikaanse artiest Sam Amidon. Vanavond presenteert hij zijn solo project, vertrekkende vanuit zijn gitaar creëert hij een volledig eigen droomwereld, waarin soundscapes, beats en synthesizers je langzaam overspoelen.

Lisbeth Gruwez danst in Penelope alle verzwegen vrouwen van de Odyssee bijeen. Voortgestuwd door de hypnotiserende en opzwepende partituur van Maarten Van Cauwenberghe, haar vaste artistiek kompaan bij Voetvolk, cirkelt de danseres in het rond als een levende tol. Samen willen ze de tijd (voor even) laten stollen. Penelope werd gemaakt als epiloog bij Odysseus van de KVS: een 24 uur durend stuk waarin de volledige Odyssee verteld werd door 24 mannelijke acteurs. In een woordeloos antwoord in de meest zuivere eenvoud en kracht dient Gruwez al die mannen van repliek.

PRAKTISCH
De voorstelling zal doorgaan in de STUK Studio.
INGANG via de Naamsestraat.
Deze avond is uitverkocht, er is geen avondkassa.
Een mondmasker is verplicht, ook tijdens de voorstellingen.
Volg de afspraken die je vindt in onze FAQ.


TIMING
19:30 deuren
20:15 start performances

Credits Penelope

Choreografie Lisbeth Gruwez Compositie Maarten Van Cauwenberghe Performance Lisbeth Gruwez Lichtontwerp Jan Maertens & Harry Cole Scenografie Marie Szersnovicz Kostuum Myriam Van Gucht Repetitor Lucius Romeo-Fromm Technisch directeur Gilles Roosen Productieleider Anita Boels Communicatie Sam Ecker Productie Voetvolk vzw & KVS Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Dit event maakt deel uit van het programma De Anderhalvemetersessies, het sluitstuk van De Zomer van 2020 – Samen in Leuven, met een programma vol muziek, theater, film, familievoorstellingen en rondleidingen. Tickets vanaf 17 juli 10:00 via leuven.be of aan bij Visit Leuven, Naamsestraat 3, in Leuven.

za 29 aug 2020 20:15

Locatie

STUK Binnenplein

Bijkomende info

UITVERKOCHT

Zeer beperkte capaciteit

Denk in bubbel, koop in bubbel, zit in bubbel. We organiseren ons zaalplan volgens jouw reservatie.
Wil je samen zitten? Maak dan 1 reservatie voor je hele bubbel, en kom ook samen toe op de avond zelf, dan leiden onze medewerkers je naar de ideale plek.