© Sebastiaan Peeters
Dans   /   Geluid
Aïda Gabriëls & Ensemble

Dance of the Seven Veils

Salomé brengt ons met haar beruchte sluierdans al eeuwen het hoofd op hol. Net zoals zovele vrouwbeelden werd ook de ultieme overgave aan verleiding van deze Bijbelse prinses uitgebroed door een resem mannelijke kunstenaars. Dance of the Seven Veils stript Salomé van die dominante geile blik en laat de vleesgeworden verbeelding van wellust zelf haar innerlijke tegenstrijdigheden onthullen en verhullen. Een ontsluierde Salomé danst haar dans: de onontkoombaarheid van de menselijke existentie op een zilveren dienblad.

Sopraan Astrid Stockman en muzikanten Colin H. Van Eeckhout (CHVE, Amenra) en Pieter-Jan Van Assche (Innerwoud) schuiven op uitnodiging van regisseur Aïda Gabriëls aan voor een broeierig banket voorbij de grenzen van hun eigen genre.

Opgezweept door deze meerlagige soundtrack, werpt danser German Jauregui zich daarbij ten prooi aan brute oerkrachten, driften en angsten. Kunstenaar Rui Barros manipuleert en wordt gemanipuleerd door de creaties in z’n eigen atelier.

Een samenwerking van 30CC & STUK

Regisseur Aïda Gabriels gidst je door de voorstelling in onderstaande video.
Herlees ook het interview met Aïda in De Morgen.

MOMO create - Dance of the Seven Veils from Muziektheater Transparant on Vimeo.

concept en regie Aïda Gabriels libretto Ylona Supèr met Astrid Stockman, Colin H. Van Eeckhout en Innerwoud livescenografie Rui Barros dramaturgie Ylona Supèr en Tessa Vannieuwenhuyze kostuums Noa Kapchitz en Kjell De Meersman lichtontwerp Davy Deschepper dans German Jauregui productie Oester coproductie Muziektheater Transparant, Ancienne Belgique, LOD muziektheater, Perpodium in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit en Inspiratum/Axel Vervoordt met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid presentatie 30CC en STUK

vr 18 feb 2022 20:00

Locatie

30CC/Schouwburg
  • Bondgenotenlaan 21
  • 3000 Leuven

Prijs

€ 22/18 (rang 1)
€ 20/16 (rang 2)

Meer dan vijf voorstellingen?
Klik hier voor abonnementen