© Bart Grietens
Dans
Koen De Preter

DANCING

De nieuwste voorstelling van Koen De Preter is een zoektocht naar vrijheid. Hij beschouwt het podium als een groot wit canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn. DANCING is koppig, poëtisch, absurd, beklijvend en intens. Eclectisch zoals een maffe discotheek.

"Koen De Preter is net een 21steeeuwse homo universalis: zo kwiek en gezwind springt hij in zijn eclectische dansvoorstellingen van de ene naar de andere stijl en sfeer. Zijn nieuwe solo Dancing zit vol simpele, maar originele en esthetisch knappe vondsten."

Filip Tielens - Theaterkrant

DANCING is een statement. De Preter verwelkomt het publiek, opent de deuren van de zaal, bedient zelf licht en geluid. Do-it-yourself. Bewust, maar ook omdat de omstandigheden hem ertoe dwingen. De ondertoon van DANCING vertelt over de kwetsbare positie waarin veel kunstenaars zich vandaag bevinden.

DANCING gaat niet alleen over dans an sich, maar ook over de mens achter de kunstenaar, die danst vanuit noodzaak, vanuit zijn ziel. Met DANCING staat Koen De Preter voor het eerst sinds lange tijd opnieuw op scène.

Credits

choreografie & dans Koen De Preter | lichtontwerp, scenografie & kostuums Koen De Preter | dramaturgisch advies Nienke Reehorst | techniek Jo Leys | coproductie Julidans Amsterdam, Vooruit Gent, c-takt Limburg, de grote post Oostende | met steun van de Vlaamse overheid | residenties ccbe Berchem, STUK Leuven, b-motion bassano del grappa, De Warande Turnhout, Vooruit Gent, Dommelhof Neerpelt | met dank aan Pekfabriek, Ballet Vlaanderen
di 16 okt 2018 20:30
wo 17 okt 2018 19:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

€12 basis
€8 reductie

Nagesprek

Di 16 okt Voertaal Engels

Bijkomende info

klik hier voor abonnementen