© Jörg Landsberg
Dans
ECCE/Claire Croizé, Unusual Symptoms & Zwerm

Fabula

STUK i.s.m. 30CC

Zeven dansers en vijf muzikanten verkennen in een polyfonie van stemmen tegenstrijdige emoties over de huidige toestand van de wereld. Woede en wanhoop, vreugde en lust komen samen in een choreografie van krachtige klanken en beelden, schommelend tussen rockconcert en opera. Fabula is de eerste samenwerking van het ECCE met Unusual Symptoms, het gezelschap van Theater Bremen, de Belgische band Zwerm en drummer Karen Willems. Het door prog-rock en psychedelia beïnvloede geluid op Zwerms huidige album Great Expectations gaat in dialoog met figuren uit de Griekse mythologie en teksten van de Italiaanse schrijver Cesare Pavese. Claire Croizé contrasteert alles met de individuele bewegingstaal van de dansers.

Claire Croizés werk is vaak geïnspireerd door het lichamelijke, het intuïtieve in dans, emotie en gebaar. De liefde voor deze benadering in muziek en dans kent haar oorsprong in haar allerjongste jaren. De voorstelling Fabula is een uiting van Croizés interesse in de muzikaliteit van het lichaam, lichaamstaal en emoties en dit alles in relatie tot muziek.

"Een buitengewone voorstelling, die heel wat kwesties op een aansprekende manier, voor een groot publiek, boeiend aan de orde stelt."

Pzazz

CREDITS

door en met Paulina Będkowska, Gabrio Gabrielli, Maria Pasadaki, Nora Ronge, Andor Rusu, Young-Won Song, Csenger K. Szabó choreografie Claire Croizé kostuum Anne-Catherine Kunz muziek Zwerm & Karen Willems lichtontwerp Jan Maertens dramaturgie Etienne Guilloteau assistenten choreografie Leon Stille, Andy Zondag extern oog Gregor Runge productie Anne Crevits, Alexandra Morales spreiding en communicatie Carine Meulders assistent podiummanager en kostuumontwerper Andrea Künemund stage Adela Maharani podiummanagement Ellen Uta Merkert productie Theater Bremen coproductie Concertgebouw Brugge en ECCE met de steun van Vlaamse Gemeenschap Unusual Symptoms is het dansgezelschap van Theater Bremen

di 29 apr 2025 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

30CC/Schouwburg
  • Bondgenotenlaan 21
  • 3000 Leuven

Prijs

RANG 1
€26
basis
€22
STUKkaart
€13
Cultuurkaart / -19 jaar

RANG 2
€22
basis
€18
STUKkaart
€11
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Voorstelling uitverkocht of wachtlijst? Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar via 30CC.

Duur

75'