© Anne Van Aerschot
Dans
Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich

STUK i.s.m. 30CC

STUK biedt ook de mogelijkheid de namiddagvoorstellingen bij te wonen (ook open voor scholengroepen). Die vinden plaats op 27 en 28 februari om 14:00.

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich, de allereerste voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, ging in 1982 in première. Fase bestaat uit drie duetten en één solo, gechoreografeerd op vier repetitieve composities van de Amerikaanse minimalist Steve Reich. De Keersmaeker gebruikt de structuur van Reichs muziek om een onafhankelijke bewegingstaal te ontwikkelen die de muziek niet louter illustreert maar er als het ware een nieuwe dimensie aan toevoegt. Zowel de muziek als de dans vertrekken van het principe van faseverschuiving: door middel van minieme variaties beginnen aanvankelijk perfect synchroon uitgevoerde bewegingen langzamerhand te verglijden en te verschuiven, waardoor er een complex spel van voortdurend veranderende vormen en patronen ontstaat.

In het kader van Body of Work presenteren we de heropvoering van de versie van 2018, waarbij Anne Teresa De Keersmaeker deze voorstelling die ze altijd zelf heeft gedanst, voor de eerste keer in de lange opvoeringsgeschiedenis, doorgeeft aan twee nieuwe danseressen.

"De bewegingen dragen je."

De Standaard, 1982

CREDITS

Choreografie Anne Teresa De Keersmaeker Gedanst door (afwisselend) Yuika Hashimoto, Laura Maria Poletti / Laura Bachman, Soa Ratsifandrihana Gecreëerd met Michèle Anne De Mey, Anne Teresa De Keersmaeker Muziek Steve Reich - Piano Phase (1967) - Come Out (1966) - Violin Phase (1967) - Clapping Music (1972) Licht Remon Fromont Kostuums 1981 : Martine André / Anne Teresa De Keersmaeker Repetitieleiding Fumiyo Ikeda Assistente van de Artistiek Directeur Martine Lange Artistieke coördinatie en planning Anne Van Aerschot Tourmanager Jolijn Talpe Technisch directeur Thomas Verachtert Coördinator kostuums Alexandra Verschueren Geassisteerd door Els Van Buggenhout Naaisters Maria Eva Rodrigues-Reyes en Charles Gisèle Wereldpremière 18.03.1982 Beursschouwburg (Brussel/Bruxelles/Brussels) Productie 1982 Schaamte vzw (Brussel/Bruxelles/Brussels), Avila vzw (Brussel/Bruxelles/Brussels) Coproductie De Munt / La Monnaie, Sadler's Wells (Londen/Londres/London), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre de la Ville (Paris) Met dank aan Ella De Vos, Stefano Scoli Deze productie wordt gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Casa Kafka Pictures - Belfius. Rosas wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

vr 21 feb 2025 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
wo 26 feb 2025 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
do 27 feb 2025 14:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
vr 28 feb 2025 14:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
do 6 mrt 2025 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€26 basis
€22
STUKkaart
€13
Cultuurkaart / -19 jaar

Abonnement samenstellen? klik hier
STUKkaart kopen? klik hier

Op dinsdag 25 februari is er een voorstelling als onderdeel van UUR KULtUUR, gratis voor Cultuurkaarthouders. Tickets zijn vanaf 10 februari 2025 verkrijgbaar via de website van UUR KULtUUR.

Voorstelling uitverkocht of wachtlijst? Mogelijk zijn er nog tickets beschikbaar via 30CC.