© Alfred Mauve
Dans
Albert Quesada

Flamingos

In Flamingos gaat de Spaanse choreograaf Albert Quesada op zoek naar de drijvende kracht achter de flamenco. Zeven dansers geven zich bloot en vermengen ongegeneerd flamenco met pop. Met hun lichamen, verlangens en angsten lokken ze een jamsessie vol magie en ‘duende’ uit.

In deze hedendaagse flamencovoorstelling gaat de Spaanse choreograaf Albert Quesada op zoek naar de oorsprong en essentie van de flamenco. Wat is de drijvende kracht van deze warmbloedige zang en dans? Hoe breng je die over naar andere lichamen en muzieksoorten?

Op scène geven zeven uitmuntende dansers zich bloot met buitensporige fantasie en energie. Vertrekkend van de complexiteit, intensiteit en passie eigen aan de flamenco leggen ze al dansend en zingend ongegeneerd linken met de popcultuur. Lichamen, verlangens en angsten worden uitgepuurd om een jamsessie vol magie en ‘duende’ uit te lokken. Een ritueel dat duurt tot de vroege ochtend en uitmondt in een uitbundige viering met dans en zang. Vurig, expressief, ontroerend en vol humor. Olé!

“Flamingos is een show die jeugdigheid en humor uitstraalt, en de relatie die het tot stand brengt tussen de performers is vol verrassingen (...)”

El País

Presentatie met de steun van de Ambassade van Spanje - Spain Arts, Science & Culture / Belgium 2022 - Open loket

Concept, choreografie en regie Albert Quesada Uitgevoerd door Albert Quesada, Blanca Tolsá, Eliott Marmouset, Mario G. Sáez, Katie Vickers, Víctor Pérez Armero, Viktoria Andersson Gecreëerd door de performers + Miquel Fiol + Laila Tafur Regieassistent Clàudia SolWat Geluidsontwerp Rafael Cañete, Julián D’Avino, Carlos Parra Lichtontwerp Cube.bz Kostuums Jorge Dutor, Meritxell Janot Dramaturgie Albert Pérez Hidalgo, Pau Masaló Productie Mercat de les Flors Productiesteun Kosmonaut Production Dank aan Mireia de Querol Tourproductie AnAku Coproductie La Quinzena Met de steun van Fundació Pública Teatre de la Llotja Residenties El Graner arts factory and Fundació Pública Teatre de la Llotja In samenwerking met Fundació Banc Sabadell Dank aan Kosmonaut Production foto Alfred Mauve

wo 9 feb 2022 20:00

Locatie

30CC/Schouwburg
  • Bondgenotenlaan 21
  • 3000 Leuven

Prijs

€ 20/16 (rang 1)
€ 16/12 (rang 2)

Meer dan vijf voorstellingen?
Klik hier voor abonnementen