© Alfred Mauve
Dans
Albert Quesada

Flamingos

In Flamingos gaat de Spaanse choreograaf Albert Quesada op zoek naar de drijvende kracht achter de flamenco. Zeven dansers geven zich bloot en vermengen ongegeneerd flamenco met pop. Met hun lichamen, verlangens en angsten lokken ze een jamsessie vol magie en ‘duende’ uit.

In deze hedendaagse flamencovoorstelling gaat de Spaanse choreograaf Albert Quesada op zoek naar de oorsprong en essentie van de flamenco. Wat is de drijvende kracht van deze warmbloedige zang en dans? Hoe breng je die over naar andere lichamen en muzieksoorten?

Op scène geven zeven uitmuntende dansers zich bloot met buitensporige fantasie en energie. Vertrekkend van de complexiteit, intensiteit en passie eigen aan de flamenco leggen ze al dansend en zingend ongegeneerd linken met de popcultuur. Lichamen, verlangens en angsten worden uitgepuurd om een jamsessie vol magie en ‘duende’ uit te lokken. Een ritueel dat duurt tot de vroege ochtend en uitmondt in een uitbundige viering met dans en zang. Vurig, expressief, ontroerend en vol humor. Olé!

“Flamingos is een show die jeugdigheid en humor uitstraalt, en de relatie die het tot stand brengt tussen de performers is vol verrassingen (...)”

El País

Presentatie met de steun van de Ambassade van Spanje - Spain Arts, Science & Culture / Belgium 2022 - Open loket

choreografie Albert Quesada assistent Claudia SolWat performers Blanca Tolsá, Eliott Marmouset, Mario G. Sáez, Katie Vickers, Laila Tafur, Víctor Pérez Armero, Viktoria Andersson gecreëerd met de performers & Miquel Fiol geluidsontwerp Rafael Cañete, Julián D’Avino, Carlos Parra scenografie & licht Cube.bz kostuums Jorge Dutor, Txell Janot dramaturgie Albert Pérez Hidalgo, Pau Masaló met dank aan Mireia de Querol productie Mercat de les Flors coproductie La Quinzena met de steun van Fundació Pública Teatre de la Llotja artistieke residenties El Graner, Fundació Pública Teatre de la Llotja met de samenwerking van Fundació Banc Sabadell met dank aan Kosmonaut Production

foto Alfred Mauve

wo 9 feb 2022 20:00
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

30CC/Schouwburg
  • Bondgenotenlaan 21
  • 3000 Leuven

Prijs

€ 20/16 (rang 1)
€ 16/12 (rang 2)

Meer dan vijf voorstellingen?
Klik hier voor abonnementen

Tags

dubbeldans