© Alice Piemme
Dans   /   Performance
Vincent Glowinski, Jean-François Roversi & Piloot

Immonde

Vincent Glowinski aka graffiti-legende Bonom danst en schildert met zijn lichaam in een visuele en muzikale totaalervaring.

➤ Woensdag 23 en donderdag 24 maart 2022 - 20:30
➤ Duur: 50 min.
➤ Hal 5, Diestsesteenweg 104, 3010 Kessel-Lo. Ingang zijde Locomotievenstraat.
➤ Toegankelijk voor personen met een rolstoel

“L’immonde is immens. L’immonde is alles wat de wereld niet is. Het is alles wat onder het oppervlak ligt, onder het schijnbare en dus uit het licht: onder de aarde, op de bodem van de zee, maar ook onder de huid... L’immonde refereert aan de diepte der dingen, aan het mysterie.
Ik zie het als een functie van de schilderkunst: opgraven wat verborgen, maar toch heel aanwezig is. De schilderkunst wil zichtbaar maken wat we willen vergeten, of wat nog niet bekend is. Een nieuwe oorlog is uitgebroken en beelden komen boven. De beelden die we wegjagen keren terug, de lichamen ook.”
-
Vincent Glowinski

In Brussel is Vincent Glowinski, a.k.a. graffitikunstenaar Bonom, een legende. Sinds 2006 laat hij in de stad zijn sporen na met zijn monumentale tekeningen op de meest absurde plekken. Voor Glowinski is alles wat vóór de afgewerkte tekening komt dans: het klimmen, het werk met de touwen, het schilderen, elke beweging ligt vast.

Gedreven door de passie voor breakdance en hiphop uit zijn tienerjaren, en zijn talent voor beweging, verplaatst hij sinds enkele jaren zijn actieterrein ook naar het podium. In dans en tekeningen verkent hij beelden die rondspoken in de collectieve verbeelding.

Immonde is een installatie-performance, telkens speciaal gemaakt op maat van de locatie, waarin Glowinski 'schildert’ met zijn lichaam. Samen met de Parijse fotograaf Jean-François Roversi maakt hij videosimulaties die zijn bewegingen live op een gigantisch doek projecteren. Elke lijn die op het scherm wordt getekend is slechts een emanatie van de verdraaiingen van de danser. Vincent Glowinski danst en schildert tegelijk, zonder potlood of penseel maar met de impuls van zijn spieren. Uit zijn subtiele bewegingen, het rollen en trillen van zijn lichaam en zijn soms haast tribale dans ontstaan droomachtige visioenen met een ongelooflijke precisie op het scherm. De anatomie van het beeld ontstaat spontaan en doet de fysieke schoonheid van deze ongrijpbare kunstenaar en zijn bewegingen nog meer uitkomen. Een immersieve ervaring live begeleid door de muzikanten van Piloot.

Credits

Concept Vincent Glowinski | Videocreatie & Human Brush software Jean-François Roversi | Livemuziek Piloot - Florian Guibert (fluit), Cyrille de Haes (contrabas), JP De Gheest (drums) | Geluid Fabien Leseure | Productie Pierre-Laurent Boudet - Entropie Production | In samenwerking met STUK | Human Brush werd ontwikkeld met de steun van Ultima Vez, Les Brigittines, Cinéma Nova, KunstenFestivalDesArts, Maison des Cultures de Molenbeek
wo 23 mrt 2022 20:30
do 24 mrt 2022 20:30

Locatie

Hal 5

Prijs

€14 basis
€10 reductie