Dans   /   Te gast

In De Maak 2021 - The Festival That Never Happened

Van 12 tot 14 maart verwelkomt STUK The Festival That Never Happened, een festival georganiseerd voor en door nieuwe makers verenigd in Platform In de Maak. Samen hebben ze verschillende performances gecureerd die worden aangepast naar auditieve podcasts, op voorhand opgenomen werken en visuele kunstwerken. Deze worden aangeboden via een wandeling doorheen Leuven.

In tijden van COVID-19 is dit evenement een getuigenis van het donkere optimisme dat hun gezamenlijke drijfveer is. Ze willen veerkracht tonen door middel van hun geloof in de menselijke creativiteit.

Het teaser evenement zal nooit het live aspect van de podiumkunsten kunnen vervangen, maar het doel van het festival is om inzicht en openheid te bieden omtrent de vroege stadia van hun work-in-progress. Zo krijgt het publiek de mogelijkheid om de kunstenaars beter te leren kennen… in anticipatie van het echte, live festival.

Dit is een covid-proof evenement. De wandeling is grotendeels buiten, en de nieuwe makers zullen niet fysiek aanwezig zijn. Een kaart met verschillende parcours zal beschikbaar zijn op papier en online vanaf 11.03. Deze kaart gidst u naar de werken en hoe u deze kunt beleven.


In STUK zal werk te zien zijn van Silke Gerinckx (FANTASMAGORIE), Judith Engelen en Claire Vrijenhoek (I'm doing the most loving thing right now by staying away) en Zoë Demoustier (Unfolding an Archive).

Praktisch

  • Vrijdag 12.03 tot zondag 14.03.2021- vrij & za 10:00 - 20:00 / zon 10:00 - 17:00
  • Gratis
  • Benodigdheden: smartphone + hoofdtelefoon
  • Infopunt: STUK Onthaal, Naamsestraat 96, 3000 Leuven
  • Kaart vanaf 11.03 beschikbaar op tftnh.com en tijdens het festival aan In De Maak-infostand in het STUK Onthaal
  • STUK is alleen toegankelijk via de ingang aan de Naamsestraat. De ingang aan de Schapenstraat is tijdelijk buiten gebruik.

OVER PLATFORM IN DE MAAK

Platform In De Maak is een zwevende structuur voor en door nieuwe makers in de podiumkunsten. In een veld waar gaten bestaan tussen ambitie en mogelijkheid tot presentatie, wil het platform bruggen slaan om startende makers een gezicht te verlenen. Het bouwt aan een netwerk waarbinnen nieuw werk getoond en gedragen kan worden en waarbij ruimte ontstaat voor vruchtbare dialoog.

vr 12 mrt 2021 10:00 - 20:00
za 13 mrt 2021 10:00 - 20:00
zo 14 mrt 2021 10:00 - 17:00

Locatie

STUK

Prijs

GRATIS

Bijkomende info

STUK is alleen toegankelijk via de ingang aan de Naamsestraat. De ingang aan de Schapenstraat is tijdelijk buiten gebruik.