Dans   /   Geluid   /   Concert   /   Nightlife

Marco Torrice - Melting Pot / Rrita Jashari / Thomas Turine • Studio STUK closing night

Studio STUK sluit al dansend de Manhattan af met een energiek slotfeest op de grens van performance en club

➤ Zat 12.11 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
➤ €10

PROGRAMMA

19:30 doors
20:30 Thomas Turine (dj)
21:00 Marco Torrice - Melting Pot (dance)
22:30 Rrita Jashari (dj)
00:00 afterparty Studio Café
02:00 end


+ doorlopende video installatie: Evan Ifekoya - Undercurrent 528

• THOMAS TURINE
(dj)

Thomas Turine is een Brusselse componist, muzikant, geluidsontwerper, dj en producer. Zijn eclectische muzikaal universum beweegt zich op het kruispunt van elektronische muziek, poprock, barokke en hedendaagse klassieke muziek. Turine werkte vaak samen met choreografen en film- en theaterregisseurs voor de muziek en soundscapes van hun producties.

Op de Studio STUK slotavond warmt hij het publiek op voor Melting Pot met een mix van world en electronic music, Baile funk, New Perreo, Dem bow, …

• MARCO TORRICE - MELTING POT
(dance)

In Melting Pot brengt choreograaf en dansleraar Marco Torrice dansers van verschillende stijlen samen om uiting te geven aan of zich ontdoen van allerlei emoties: vreugde, sensualiteit, woede, frustratie…

Melting Pot zit tussen voorstelling en recreatieve ruimte in, en combineert verschillende benaderingen van performen: de frontale contemplatie van een dansvoorstelling, het improviserende van streetdance, of de ‘happening’ van een participatieve voorstelling waarin publiek en de performers samenvallen.

De cast is een mix van academisch geschoolde en autodidactische acteurs en dansers, met achtergrond in allerlei dansstijlen – van hedendaagse dans tot hip hop freestyle. Dj-sets worden afgewisseld met composities; wereldmuziek en elektronische muziek lopen in elkaar over. De muziek heeft als doel de uitwisseling te vergemakkelijken en hopelijk een gevoel van vertrouwdheid te creëren. Dit kan niet anders dan uitmonden in een feest!


• RRITA JASHARI
(dj)

Rrita Jashari is één van de oprichters van de Brusselse collectieven 54KOLAKTIV en 54 Sound, een handgemaakt Jamaican style soundsystem. Sinds kort is ze ook curator bij VK Concerts in Molenbeek en resident dj bij Kiosk Radio. In haar dj-sets is ontdekking het toverwoord, met klanken uit verschillende decennia en gebieden, gaande van experimenteel tot poppy-dansbaar en van etnisch tot underground. No music purism!

• EVAN IFEKOYA
(video)

In de screening room kan je terecht voor Undercurrent 528, een filmische trip op zoek naar portalen van zorg en intimiteit, en de helende kracht van geluid. Dit werk van de Nigeriaans-Britse kunstenaar en energiewerker Evan Ifekoya kan begrepen worden als een ode aan het werk van de Amerikaanse avant-garde filmmaker Stephen Dwoskin in een herinterpretatie van de thema’s die hem nauw aan het hart lagen: zorg, verlangen en alledaagse rituelen.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

Credits Melting Pot

Credits

Choreografie Marco Torrice | Dansers Jerneja Fekonja, Luiz Felipe Lucas, Mavi Viana Veloso, Naama Shoshan, Fogiel Levin, Nabil Ennassouh, Tijen Lawton Goosen | Muziek/DJ Thomas Turine | Stylist Miguel Olmeda | Coproductie La Geste, kunstZ, KAAP, workspacebrussels | Met de steun van de Vlaamse Overheid, wpZimmer | In samenwerking met ISAC (Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies), TIMISS & Koninklijk Conservatorium Antwerpen
za 12 nov 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

€10