© Anne Van Aerschot
Dans
Johanne Saunier

Workshop Achterland – Rosas / Anne Teresa De KeersmaekerWorkshop rond ACHTERLAND van Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker, dat op 7 en 8 februari te zien is in 30CC/Schouwburg.

© Antoine Gil

De workshop zal niet, zoals eerder aangekondigd, gegeven worden door Fumiyo Ikeda, maar door Johanne Saunier. Zij was tussen 1986 en 1998 betrokken bij de creatie van een uitgebreide reeks creaties van de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar gezelschap Rosas. Ze danste ook in die producties, en in de heropvoeringen van een aantal andere Rosas-producties.

In 1998 creëerde ze samen met Jim Clayburgh, een licht- en decorontwerper en medestichter van het Amerikaanse theatergezelschap The Wooster Group, de productiestructuur JOJI INC. Hun samenwerking resulteerde in een uitgebreide reeks producties. In 2000 ontving ze de Prix d'Auteur van de Conseil général de Seine-Saint Denis (Bagnolet) voor haar voorstelling Final Scene. Eén van de meest bekende producties van JOJI INCI is Erase-E(X) (2004). Die productie bestaat uit een suite van zes delen die ze creëerde in interactie met andere kunstenaars zoals Anne Teresa De Keersmaker, regisseuse Isabella Soupart, The Wooster Group, videast Kurt D’Haeseleer en componist Georges Aperghis.

za 9 feb 2019 11:00
za 9 feb 2019 11:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

GRATIS

Bijkomende info

Inschrijven via deze link

Vanaf 16 jaar

Danservaring vereist

Voertaal: Engels

Tags

neem deel