Dans
CAMPO /  Louis Vanhaverbeke

MIKADO REMIX

In MIKADO REMIX tast Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit af. De drang om normaal te zijn heeft eerder te maken met ons verlangen naar sociale inclusie dan met wat er zich echt vanbinnen afspeelt. We willen erbij horen, deel uit-maken van een groep, geaccepteerd worden. Tegelijk wordt er meer dan ooit belang gehecht aan het individu: ieder van ons wil bijzonder en uniek zijn. Met die spanning gaat Louis Vanhaverbeke aan de slag.

We creëren isoleercellen, gevangenissen en scholen, maar vormen die constructies geen bedreiging voor onze vrijheid en persoonlijkheid? Vrij verwijzend naar de notie van dat ‘capsulaire denken’ maakt hij met DIY-constructies een ruimtelijke vertaling van de menselijke drang om het normale te begrenzen. Vanhaverbeke stouwt de scène vol met dranghekken, opbergdozen en een zekeringkast. Al dansend, bricolerend en beatboxend zoekt hij ontsnappingsroutes voor wat hem dwarszit. Met een gezonde dosis zelfrelativering opent hij deuren waar er voorheen enkel muren waren.

Credits

van & met louis vanhaverbeke | dramaturgie dries douibi | videografie freek willems | licht- & geluidstechniek bart huybrechts | productie campo | coproductie kunstenfestivaldesarts 2018, beursschouwburg & le phénix, scène nationale valenciennes, european creative hub | residentiesteun malpertuis tielt, pact zollverein essen, grand theatre groningen, de grote post oostende, arc - artist residency romainmôtier; kunstenwerkplaats pianofabriek brussel
di 9 okt 2018 20:30
wo 10 okt 2018 20:30

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€12 basis
€8 reductie

10omtezien:
klik op tickets, klik daarna onder de prijscategorieën op het promocode-tekstje, voer de code 10omtezien in en bestel je gratis tickets!

Bijkomende info

klik hier voor abonnementen