© Maruszak
Dans   /   Geluid
Zonzo Compagnie

roundABOUT #Indrė (4+)

Indrė Jurgelevičiūtė komt uit Litouwen en is een bijzondere muzikante. Ze reist de wereld rond met haar kanklės, een traditioneel Baltisch snaarinstrument. De muziek van haar land is haar vertrekpunt, maar ze zwerft al improviserend en samenspelend graag door andere klankwerelden. Voor roundABOUT zingt en speelt Indrė liederen met een verhaal over een oude legende of een sprookje. Prachtige volksmuziek met wortels die ver teruggaan in de tijd.

In roundABOUT zit je niet alleen letterlijk in de muziek en de klanken van Indrė, je wordt ook omcirkeld door videobeelden. Videokunstenaar Nele Fack verbeeldt de verhalen uit de liederen en tovert met zwanen, herten, bijen, wolven, vissen, sterren, bomen en wolken, die rondom jou voorbij trekken. Choreografe Francesca Chiodi Latini stippelt de route uit voor deze poëtische ervaring, die je meeneemt naar een wereld waar unieke klanken en natuur elkaar vinden. Een multimediale reis om samen van te genieten.


O, wat een paard. O, wat een paard,
O, het is inderdaad een heel mooi paard
Hij vulde zijn oren tot de vogels allemaal gehoord waren,
Hij rolde zijn ogen tot de sterren allemaal geleerd waren.

(Vertaling Litouws volksliedje van R. Uzgiris)

Deze voorstelling maakt deel uit van de 17e editie van Rode Hond, een aanstekelijk kunstenfestival van 30CC. Een vierdaagse tijdens de herfstvakantie vol theater, film, workshops, dans, musical, circus, expo, literatuur en nog véél meer. Ontdek het volledige programma via de website van Rode Hond.

Credits

kanklés & zang INDRĖ JURGELEVIČIŪTĖ | regie & choreografie FRANCESCA CHIODI LATINI | video NELE FACK | geluidsontwerp BERT COOLS | kostuumontwerp MIGUEL PENARANDA | scenografie WOUTER VAN LOOY | Een productie van Zonzo Compagnie | in coproductie met KAAP & Festival Cultura Nova | met de steun van hetpaleis en de Vlaamse Overheid
ma 30 okt 2023 15:00
di 31 okt 2023 11:00
di 31 okt 2023 15:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

€ 10

Duur

40'