Alessandra Rocchetti
Dans
Vera Tussing

T-Dance

Kunnen we met elkaar verbonden zijn zonder elkaar fysiek aan te raken? Kan verbeelding nieuwe vormen van tactiliteit en verbondenheid creëren?

T-Dance is een ontwapenende voorstelling over aanraking en verbondenheid. De Duitse choreografe Vera Tussing heeft een uitgesproken ambitie om te ‘raken’ en ‘geraakt’ te worden. Met bewegingen probeert ze empathische verbondenheid tot stand te brengen. Op het moment dat de dansers elkaar aanraken wordt het publiek meegezogen in een ingebeelde ruimte van (onzichtbare) tactiliteit. Het exploreren van de zintuigen is een centraal thema in Tussings werk: eerst kijken en luisteren, nu dus tactiele verbeelding. Een welkom tegenwicht voor een wereld die gedomineerd wordt door visuele prikkels.

T-Dance ging in 2014 in première in STUK en was te zien op verschillende festivals o.m. het Fringe Festival (Edinburgh). Omdat we het een slimme maar speelse voorstelling vonden, tonen we T-Dance graag opnieuw tijdens STUK START.

veratprojects.com

Credits

choreografisch concept vera tussing | choreografie en uitvoering ben mcewen, meri pajunpää, zoltan vakulya, vera tussing | artistieke medewerkers js rafaeli, albert quesada, mariana santos | geluid benoit pele, mike picknett | productie vera tussing/klein verzet
wo 23 sep 2015 20:00
do 24 sep 2015 20:00
vr 25 sep 2015 20:00

Locatie

STUK Studio

Prijs

GRATIS (reserveren verplicht via ticket@stuk.be of 016 320 320)

Bijkomende info

Deze voorstelling maakt deel uit van STUK START, onze gratis openingsdriedaagse.