© Judith Arazi
Dans   /   Performance
Mohamed Toukabri

The Bastards

Toen hij op 12-jarige leeftijd in het station van Tunis een breakdancer zag, besliste Mohamed Toukabri danser en choreograaf te worden. In zijn nieuwe creatie The Bastards - op uitnodiging van het festival EUROPALIA TRAINS & TRACKS - brengt hij een eerbetoon aan de publieke ruimte en de hiphopcultuur, in dialoog met de Brusselse graffitiartiest Eyes-B.

Via hiphop eisen outcasts hun plaats op: ze creëren een veilige ruimte waarin ze opkomen voor zichtbaarheid en zelfexpressie. Een ruimte die empowerend is voor mensen van elke leeftijd. Naast B-boying staat in deze performance ook graffiti centraal, een kunstvorm die, vaak onbewust, deel uitmaakt van ons dagelijks leven. Zowel in de straten van de stad, als in het station of op de trein, zien we graffiti-tekens, zonder de codes ervan te begrijpen. Wat zijn de verhalen en wie zijn de mensen hierachter? Terwijl dansers zich in de ruimte bewegen en onzichtbare sporen achterlaten, laten graffitischrijvers hun sporen achter op muren of treinen. Niet wetend hoe lang die sporen zichtbaar zullen blijven voor ze worden uitgewist.

The Bastards is gekoppeld aan Moving-Self Portrait, een participatieve interventie door Mohamed Toukabri en Eyes-B in het station van Leuven. Daar nodigen ze je uit in hun alternatieve fotoautomaat. Je maakt geen standaard pasfoto, maar een zelfportret-in-beweging. Benodigdheden zijn: je eigen lichaam, rap-muziek en light painting. Dankzij het gebruik van lichtbronnen en een lange sluitertijd van de camera kruip je in de huid van een graffitiartiest en door je keuze van rapmuziek sta je even in de schoenen van een hiphopdanser. Je zaklamp wordt je verfspray, de ruimte wordt de muur waarop je je eigen zelfportret schrijft, tekent of danst! Niet hoe je eruit ziet is van belang, maar wel hoe je jezelf kan uitdrukken. Je unieke portret krijg je mee naar huis.

PRESENTATIE I.S.M. EUROPALIA TRAINS & TRACKS

EXTRA: Moving-Self Portrait
Maak een zelfportret in beweging met light painting in een alternatieve fotoautomaat.

De datum en precieze locatie worden later bekendgemaakt.

The Bastards

Concept: Mohamed Toukabri
Performance: Mohamed Toukabri in dialoog met Adrien Lobet (Eyes-B)
Dramaturgie : Diane Fourdrignier
Licht, geluid & scenografie: Lies Van Loock
Artistiek advies: Eva Blaute
Coproductie: December Dance (Concertgebouw & Cultuurcentrum Brugge), Kunstencentrum Vooruit, Beursschouwburg
Uitvoerende productie: Caravan Production
Residentie: Needcompany


Moving Self-Portrait

Productie: EUROPALIA Arts Festival
Uitvoerende productie: Caravan Production
In opdracht van EUROPALIA TRAINS & TRACKS

do 24 mrt 2022 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

Hal 5

Prijs

€14 (basis)
€10 (reductie)

Klik hier voor abonnementen