Lander & Adriaan © Tina Herbots
Dans   /   Geluid   /   Concert   /   Nightlife

UUR KULTUUR in Manhattan: Lander & Adriaan / Tuur Marinus & more • Studio STUK

KU Leuven Dienst Cultuur & Studio STUK presenteren:

De legendarische club Manhattan opent zijn deuren voor een bonte ontdekkingsavond tussen kunst en club

➤ Woe 26.10 - 19:30 (doors)
➤ Studio Manhattan - Adres: Kolonel Begaultlaan 21, Leuven
UITVERKOCHT

PROGRAMMA

Deel 1 (19:30-22:00 — UITVERKOCHT)

➤ 19:30 free drinks
➤ 20:00 Mathieu Kleyebe Abonnenc - Limbé (videokunst)
➤ 20:30 Tuur Marinus - TH LNG GDBY (dans)

Deel 2 (21:45-01:00 — UITVERKOCHT)

➤ 21:45 Mathieu Kleyebe Abonnenc - Limbé (videokunst)
➤ 22:00 Lander & Adriaan (concert)
➤ 23:00 Cheb Runner - Angry Immigrant (concert/afterparty)

Kunstencentrum STUK pakt de voormalige night club Manhattan in met muziek, dans en beeldende kunst. De avond start met dans van choreograaf Tuur Marinus. Geïnspireerd door de electropopband LCD Soundsystem vormen negen dansers een tapijt van beweging en klank dat tegelijk elegant en clumsy is. Daarna schenken drummer Lander Gyselinck (bekend van STUFF.) en keyboard-virtuoos Adriaan Van de Velde (bekend van Pomrad) hun hyperkinetische cocktail Lander & Adriaan. Verwacht onmogelijke ritmes, smeuïge r’n’b-samples en gemuteerde electrofunk recht uit het jaar 2035. Na het concert tuimelt de avond in de muzikale wervelwind van producer en keyboard-virtuoos Cheb Runner, die disco, Marokkaanse chaabi en gabber combineert. In zijn audiovisuele live show Angry Immigrant reflecteert de Marokkaanse Brusselaar bovendien over zijn ervaringen als nieuwkomer. Party met diepgang dus. Uitblazen van al dat muzikaal geweld doe je met prachtig audiovisueel werk van kunstenaar Mathieu Kleyebe Abonnenc.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

wo 26 okt 2022 19:30

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven

Prijs

UITVERKOCHT