© LFEO
Dans
Sarah Vanhee

Geannuleerd: We Are Before (stories of an intruder)

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, annuleert STUK alle geplande voorstellingen, concerten en evenementen tot en met 19 april 2020. STUK volgt daarmee de maatregelen van de federale overheid.

TICKETS?

Alle gekochte tickets worden terugbetaald. Alle ticketkopers waarvan we gegevens hebben worden door ons gecontacteerd.

De laatste zeven jaar van mijn leven was ik een indringer. Ongevraagd en ongenodigd stapte ik verschillende bijeenkomsten binnen om er te praten over hoe we als mensen samenleven, over hoe de samenleving een co-creatie is van ieder-een. Je zou mijn interventie kunnen interpreteren als een bom of als een geschenk. Mensen waren verrast, geshockeerd, ontroerd, kwaad.

Met mijn guerillaspeech probeerde ik van elke meeting een politiek moment te maken. Op die manier verraste ik meer dan 10.000 mensen, verstoorde hun dagelijkse routines met kleine en grote levensvragen. Telkens herhaalde ik dezelfde woorden en ik noemde het Lecture For Every One. Het verspreidde zich over twaalf landen maar bleef grotendeels onzichtbaar. Als een virus. Dit is geen fictie, dit is echt gebeurd.

Nu wil ik dat verhaal over woorden, liefde, geweld en verbinding delen. Over mensen, alleen en samen. Het is een verhaal over wat het betekent om je uit te spreken, vandaag. Over de (on)mogelijkheid om ieder-een aan te spreken. En over hoe we altijd (in de tijd) voor zijn: voor de oorlog begint, voor je kust, voor je echt beslist. Hoe we ook vandaag, voor zijn.

Deze lecture-performance wordt gepresenteerd samen met de publicatie van We Are Before.

Deze voorstelling is een onderdeel van Feest van de Filosofie - Waarheid onder vuur.

Plaatsen zijn beperkt. Vanaf 18:30 kan je een ticket voor de lecture-performance afhalen aan STUK Onthaal op vertoon van het dagticket van het Feest van de Filosofie, zolang er tickets beschikbaar zijn.

Credits

Performance & tekst Sarah Vanhee | Productie Manyone | Coproductie CAMPO, Vooruit, kunstencentrum BUDA, Kunstenfestivaldesarts, STUK (Leuven), BIT Teatergarasjen, Skogen. | Boek uitgever & distributie APE
za 4 apr 2020 20:00

Locatie

STUK Soetezaal

Taal

Nederlands

Tags

première