© Mathias Völzke
Geluid   /   Concert

GEANNULEERD: KNAL! William Basinski / Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand: 10000 Peacock Feathers in Foaming Acid

Helaas moet William Basinski zijn Europese tour afzeggen om gezondheidsredenen. Beide shows op zaterdag 27 november worden dus geannuleerd, alle ticketkopers zullen worden terugbetaald.

Elektronica-grootmeester William Basinski keert terug naar de oorsprong van het leven, begeleid door livelasers van kunstenaarsduo Domnitch & Gelfand.

De Amerikaanse ambientcomponist William Basinski is een levende legende: zijn werk The Disintegration Loops uit 2002 wordt gezien als een mijlpaal in de recente avant-garde muziek. Vorig jaar bracht hij ook nog het breekbare album Lamentations uit. Samen met het Russische kunstenaarsduo Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand creëerde Basinski een immersieve voorstelling met laserlicht en geluid, speciaal ontworpen voor domes. Door met gekleurde lasers het oppervlak van opzwellende en krimpende zeepbellen te scannen, worden de moleculaire fenomenen van deze bellen sterk uitvergroot op het oppervlak van de dome. Het gedrag van zeepbellen, van zo dichtbij bekeken, roept de dynamiek op van levende cellen, het basisbestanddeel van alle organismes. Zo geven Basinski, Domnitch en Gelfand een poëtische inkijk in het prille ontstaan van het leven in ons universum.

TIP!
Combineer dit met KNAL! 360° Videos: Actress & Actual Objects / Joanie Lemercier

➤ 19:00 (30’)
➤ Tickets: €5

Onderdeel van KNAL! Planetarium Music Festival, een kosmisch muziekfestival met audiovisuele concerten & films in een immersieve dome op het Martelarenplein, met Ólafur Arnalds, William Basinski, Actress, Stockhausen, Hydrogen Sea, ...

za 27 nov 2021 20:30
za 27 nov 2021 22:00

Locatie

The Dome - Martelarenplein, Leuven