© Jacowbski

Anna Karenina Lambrechts - From Gravity To Grace

Tijdens haar residentie in STUK gaat Anna Karenina Lambrechts op zoek naar haar eigen, unieke danstaal die een pertinente artistieke uitingsvorm van haar persoonlijkheid vormt. Met een scala aan dansstijlen zoals krump, hedendaagse dans en traditionele Filippijnse dans zoekt ze naar manieren om deze dansvormen die ze in zich draagt te omsluiten.

Urban en hedendaagse dans, westerse en oosterse cultuur en elegantie en ruwheid worden onder de loep genomen, tegenover elkaar gezet en uit hun hokjes geduwd. Door deze ontmoetingen ontstaat er een nieuwe danstaal die over stijlen, continenten, culturen en tijd heen gaat.

Dit vooronderzoek zal leiden tot een nieuwe solo creatie genaamd From Gravity To Grace. Hierin neemt Anna Karenina het publiek mee in een emotionele reis waar ze tracht haar eigen roots te begrijpen, over te brengen en verheffing te zoeken. Het is een reis tussen het aardse en het hemelse, hechting en onthechting, door verschillende fases van haar 'zijn’. Deze fysieke danssolo is een ode aan hoe een gemixte identiteit vooral een grote kracht mag zijn. From Gravity To Grace gaat in première op 3 april 2025 in STUK.

TEAM / CREDITS

choreografie, dans Anna Karenina Lambrechts dramaturgie Greet Van Poeck bewegingscoaches Hendrickx Ntela, Mike van Alfen lichtontwerp Luc Schaltin, geluidsontwerp Elko Blijweert spreiding Get Down Agency coproductie De Singel, STUK residenties STUK, De Singel, fABULEUS, Corso, Ultima Vez, VIERNULVIER, GC Het Huys, Het Oude Badhuis, De Ruimte, RADAR administratie STUK met de steun van Mestizo Arts Platform & WIPCOOP, RADAR, fABULEUS, Danspunt, Stad Leuven

Anna Karenina Lambrechts is een danseres uit Leuven. Sinds haar afstuderen aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg /NL), is ze voornamelijk professioneel actief in Brussel. In 2017 startte ze bij Anton Lachky Company en werkte ze mee aan drie producties: Cartoon, Family Journey en Ludum. Daarna ging ze aan de slag bij Wim Vandekeybus / Ultima Vez en is ze te zien in: Go Figure Out Yourself, Traces, Hands do not touch your precious Me en Scattered Memories. Vanaf 2021 buigt ze zich over eigen werk waarbij het zoeken naar een eigen identiteit en het vinden van manieren om je diepste identiteit uit te drukken centraal staat. Daarnaast verdiept ze zich in Krump, een energieke en expressieve urban dansvorm waarin rauwe emoties op een krachtige manier uitdrukking vinden, en maakt ze deel uit van het krump collectief Drickx Konzi. Haar eerste solovoorstelling From Gravity To Grace gaat in première op 3 april 2025 in STUK.