fABULEUS / Koen De Preter - followfollow

Choreograaf en performer Koen De Preter heeft al een lang parcours bij fABULEUS. Hij maakte er o.a. de solo Les mots ... toujours les mots bien sûr (2004), de jongerenproductie .White.Muted.Crash. (2005) en het duet We dance to forget (2007) dat meer dan zes seizoenen tourde in elf verschillende landen. Voor zijn nieuwste fABULEUS-creatie followfollow werkt Koen met een groep jongeren tussen 13 en 21 jaar.

followfollow is een dansproductie over volgen in alle betekenissen van het woord. Over inspireren, kopiëren en nabootsen. Over underground die mainstream wordt. Over mode die verschijnt, verdwijnt en terugkeert. Over duimpjes zetten en hartjes geven. Over in de pas lopen en soms ernaast.


TEAM
Choreografie: Koen De Preter
Met: Natan Bex, Sari Blauwet, Emmanuel Boakye, Yanna Lambaerts, Maya Meulemans, Naya Mbayo, Anton Rys, Ilias Tallon, James Van Cauwenberghe, Louise van Genugten, Alex (Tundra) Van Speybroek, Miro Ver Elst
Artistieke coaching: Nienke Reehorst
Repetitor: Katja Pire
Dramaturgie: Peter Anthonissen
Lichtontwerp: Fudetani Ryoya
Kostuums: Marie Dries
Productie: fABULEUS
Coproductie: STUK, Perpodium
Met de steun van: de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Koen De Preter (1981) is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Hij creëert avond- en schoolvoorstellingen, maakt werk buiten de theatermuren en zet sociaal-artistieke projecten op. In zijn voorstellingen toont hij een fascinatie voor performers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden.

Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties.