Karen Willems - Onderzoeksresidentie

“Ik wil mijn ervaringen in de muziekwereld dieper gaan onderzoeken en bevragen. Met een solo-improvisatie onderzoek richt ik me tot de essentie van mijn spel. Ik wil de fight aangaan en mijn instrument(en): drum, percussie, stem, field recordings en alles wat een extensie daarvan kan zijn exploreren en beter verbinden. Het gebruiken van tijd en ruimte, bewustwording, perceptie, in beweging met conventionele en minder conventionele instrumenten, een onderzoek vrij van genres/modes met dagdagelijkse geluiden als inspiratiebron.
In STUK plan ik een ontmoeting met Chris Corsano. Een drummer en open geest actief op het snijpunt van free jazz, improvisatie, avant-rock en noise. Het idee van deze gerichte ontmoeting zal me prikkelen en verbinden en ik ben benieuwd waar me dit zal brengen.”


- Karen Willems

Karen Willems is een eigenzinnige drumster. Als kind speelt ze trommel in de fanfare, later gaat ze academie volgen en vindt ze haar roeping als professionele muzikant na een zware revalidatie. Ze drumt/drumde voor heel diverse bezettingen waaronder Mauro, Jan Swerts, Zita Swoon Group, Eric Thielemans en Novastar. Karen heeft ook haar eigen muziekproject INWOLVES.