Laurent Delom - ext

Dit onderzoeksproject werd gestart in oktober 2019 en loopt door in 2020. Het vindt zijn vorm in verschillende media (performance, tentoonstelling, lezing, video) die publiek gepresenteerd worden in de loop van het project. De productiemethodologie werd ontwikkeld als reactie op de onderwerpen, zoals risico's, de autonomie van de researcher-performer (met een "self-assessment protocol", en de problematieken gelinkt aan de aanwezigheid van de bezoeker.

Het onderzoeksproject startte in oktober 2019 in het Maison des Métallos in Parijs (1 month co-coop residency) and wordt voortgezet in 2020 bij wpZimmer (Antwerp), STUK (Leuven) workspacebrussels. Tijdens het individuele onderzoek begeleiden twee mentors het project: Tuur Marinus en Mathilde Florica.

Laurent Delom is een jonge Franse performer die sinds 2016 in Antwerpen werkt. Na zijn studies en werk als ingenieur in Frankrijk, ging hij studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in 2013. Hij maakte in september 2019 samen met een medestudent zijn eerste creatie dddddddduetttttttttttttttt (coproductie: wpZimmer, workspacebrussels en C-Takt). Hij werkt regelmatig als danser samen met choreografen uit Vlaanderen en Nederland en leidt sinds 2016 zijn eigen projecten in verschillende media (video, beeld, virtueel, choreografie, performance).