courtesy the artist

Laurie Dall'Ava

Uit een combinatie van beelden, teksten, geluiden en objecten creëert Laurie Dall'Ava een reeks modules die tegelijkertijd symbiotisch en fragiel zijn. In haar installations brengt ze werelden en tijdruimten samen die elkaar gewoonlijk niet zouden kruisen hoewel ze heimelijk met elkaar verbonden zijn door de poëtische en conceptuele betekenissen die ze overbrengen. Begrippen als bewustzijn, perceptie en transformatie zijn van bijzonder belang in haar praktijk. Sinds 2018 werkt en experimenteert Dall’Ava met schrijver en onderzoeker Victor Mazière aan de synthese van een organisch groen pigment afgeleid van chlorofyl en cyanobacteriën, dat lichtbestendig genoeg is voor zeefdrukken, schilderijen of installaties.

Voor haar residentie in STUK plant ze een installatie in situ: een vloeibare monochroom gemaakt met Emerald Green Pigment en een selectie van haar Documentation gerelateerd aan alternatieve staten van bewustzijn. Het werk zal worden tentoongesteld op Artefact in juni 2023.

De Franse kunstenares Laurie Dall'Ava studeerde fotografie aan de École Nationale Supérieure de la Photographie in Arles, waar ze woont en werkt. Na haar postgraduaat aan het Centro de la imagen in Lima, Peru, reisde ze vele jaren door Zuid-Amerika en ontwikkelde ze haar Documentation Anesthésie, een iconografische basis waaruit ze regelmatig put om verschillende iteraties te creëren. Haar werk werd opgenomen in de Collectie FRAC en is tentoongesteld in het Musée des Abattoirs, Toulouse, in het Centre Photographique d'Ile de France, Parijs en in verschillende kunstencentra wereldwijd.