Nat Gras - heel-huids

heel-huids wordt een dansvoorstelling voor peuters, ouders, en andere nieuwsgierigen.

Voor jonge kinderen behoren huid en haar tot de dagelijkse ontdekkingen rond ik en jij. Mijn arm is bruin, en die van jou? Ik heb blonde staartjes, en jij? Eens wat ouder wordt onze huid en ons haar een deel van onze identiteit en is er al heel wat onder het vel gekropen, heeft de ene een dik vel gekregen en is de andere uit zijn vel gesprongen. In deze voorstelling vloeien de werelden van de volwassenen en de kinderen moeiteloos in elkaar over en wordt jong en oud meegenomen in een wereld van sterke beelden en verrassende dans.

De residentie in STUK is de aftrap van onze creatieperiode. We exploreren het thema en de materialen waarmee we willen werken. Het is een fase waar we heel breed denken zonder rekening te houden met doelgroep of praktische belemmeringen. Hierdoor kunnen we een rugzak vullen met ideeën / kennis en vaardigheden die zowel inhoudelijk, organisatorisch als vormelijk buiten de lijntjes van het voorspelbare kleuren.

Nat Gras laat alle glitters achterwege om op zoek te gaan naar de oorspronkelijke zeggingskracht van dans. Zo ontstaan voorstellingen die zowel groot als klein tot verwondering brengen.

Sinds het begin van Nat Gras in 2002 is Goele Van Dijck artistiek de drijvende kracht. Ze creëerde eerder de fijne voorstellingen De Steltenloper, Pommeliere, Speeltijd, Kleefkruid, Schaapwel, Koeiemorgen, MuurtjeMuurtje en Wegversperring.