Nat Gras - wijtwee // nosotrosdos

wijtwee / nosotrosdos wordt een fysieke en visuele dansvoorstelling voor iedereen vanaf zes jaar, die ook kan ervaren worden als expositie of concert. De twee performers nemen een veelheid aan rollen op: ze zijn de artiesten die hun werk tonen, de technici die op- en afbreken, de muzikanten aan de zijlijn, de standbeelden in de ruimte en de dansers die het licht opzoeken. Ze delen met het publiek de unieke, intieme en open vriendschap die twee jonge mannen kunnen hebben.

TEAM
Creatie: Hernan Mancebo Martinez & Samuel Baidoo
Coaching: Goele Van Dijck
Beeld: Hanne Holvoet
Geluid: Simon Beeckaert
Productie/administratie: Lena Meckler (Kosmonaut)

Hernan Mancebo Martinez (Granada, 1990) begon zijn carrière in de gevechtskunsten (Kung Fu) waar hij na jaren training ook Kung Fu-leraar werd. Zes jaar later zette hij zijn eerste stappen in de hedendaagse dans door aan het Reina Sofia Conservatorium van Granada te beginnen dansen. Na twee jaar bracht zijn interesse voor de Belgische dansscene hem echter naar Antwerpen, waar hij aan het Koninklijk Conservatorium ging studeren. Na zijn afstuderen werkte Hernan voor Renan Martins en Agostina D’Alessandro. Samen met Rino Sokol maakte hij Physical Proof, dat in de zomer van 2019 te zien was op Theater Aan Zee. Momenteel werkt hij voor Tuur Marinus en De Spiegel. Daarnaast werkt hij als Kung-fu leerkracht voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Samuel Baidoo (België, 1992) behaalde zijn Master in illustratie en grafisch ontwerp op Sint-Lucas Antwerpen voor hij aan zijn dansopleiding op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen begon. Na zijn afstuderen werkte Samuel een aantal kleinschalige projecten uit; Oceanus voor Closing Night in de Brugse Opera, Song for A Burning House voor MayDay MayDay van Campo Gent en De Zonnekoning ism Simon Beeckaert dat speelde op Bouge B in deSingel. Momenteel werkt hij als freelance danser voor Nat Gras (Heel-huids), Tuur Marinus, en Michiel Vandevelde
In 2011 richtte hij Hanafubuki op, een jong gezelschap dat projectmatig werkt met wisselende artiesten uit verschillende disciplines. Deze samenwerkingen dicteren de vorm en inhoud van de werken die Hanafubuki maakt. Het oeuvre heeft daarbij een grote verscheidenheid waarbij de nadruk steeds ligt op het visuele karakter.