© Rob Stevens

tout petit - Niet Vallen

Met Niet Vallen creëert Tout Petit voor de zesde maal een dansvoorstelling voor jong publiek vanaf vier jaar. Kunstenaars Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers ontwikkelen een artistiek universum dat zowel een jong als een volwassen publiek uitdaagt. Bij de vorige creaties van Tout Petit fungeerden Vanhoyland en Cuyvers steeds als choreograaf en danser. Deze keer ontwikkelen ze de krijtlijnen voor de creatie en de basis van een dansonderzoek. Vervolgens zal Cuyvers het onderzoek samen met drie dansers uitdiepen, terwijl Vanhoyland zich toelegt op de muziek.


TEAM: Lies Cuyvers & Siska Vanhoyland

Tout Petit is een dansgezelschap uit Leuven en Hasselt die voorstellingen creëren voor een jong publiek. Ze maken de fundamentele keuze om dans te creëren voor de allerjongsten waarbij artistieke grenzen verlengd worden en stellen daarbij de dialoog tussen scenografie, dans en muziek centraal. Deze scenografie, die één geheel vormt met dans, transformeert doorheen de voorstelling.

Tout Petit kiest voor dans voor jonge kinderen omdat jonge kinderen een ongelooflijk vermogen hebben tot associatief denken. Beweging, waaronder ook dans, is een zeer natuurlijk communicatiemiddel voor hen. Tout Petit wil via deze weg kinderen aanmoedigen om het associatieve denken en fysiek communiceren verder te exploreren.