Verbouwing

STUK is sinds 15 november 2021 gesloten voor een grondige renovatie.
We maken van STUK een duurzamer en meer toegankelijk gebouw, met een nieuwe bouwlaag voor jonge initiatieven, en een gebouw waar kunstenaars en publiek elkaar in nog betere omstandigheden kunnen ontmoeten.

Update november 2022

De renovatiewerken aan het STUKgebouw hebben wat vertraging opgelopen. Daarom zijn we verplicht alle publieke activiteiten in STUK te annuleren tot 10 maart 2023. Meer info over de getroffen voorstellingen vind je op deze pagina.

Update juni 2022

Een belangrijk onderdeel van de verbouwingen is STEK, een nieuwe ruimte binnen STUK waar jonge initiatieven de kans krijgen om te groeien. Midden in de verbouwingen gingen we over STEK en participatieve projecten in gesprek met David Martens, Audrey Leboutte van Zinnema, Karolien Derwael van klein verzet, en Barbara T'Jonck, Zoë Demoustier en Eline Dewaele van Platform In De Maak. Herbekijk onze STUK Talks rond participatie hieronder!

Update februari 22

Wie recent langs STUK passeerde, zal het al gemerkt hebben: de verbouwing neemt behoorlijk grote vormen aan. Zo staat er sinds kort een kraan op ons binnenplein, die onder meer karrenvrachten aan puin (onder meer van de toiletten, die we omvormen tot een nieuwe publiekszaal) vlotjes richting afvalcontainer hijst. Maar een kraan op een afgesloten binnenplein krijgen, doe je niet zomaar. Hoe dan wel? Je ziet het in de timelapse hieronder!

Update 10.1.22

De huidige verbouwing is niet de eerste op de huidige site aan de Naamsestraat en Schapenstraat. In 2002 opende STUK de deuren van een volledig vernieuwd gebouw op de voormalige Arenbergsite - toen ook een ontwerp van architect Willem Jan Neutelings. Op 10 januari vierden we dus twintig jaar STUKgebouw, en dat vraagt om een terugblik naar hoe het er toen uitzag, nietwaar? Bij deze: de foto's!

Update 24.12.21

Hoe staat het ondertussen met de verbouwingen? Een eerste belangrijke stap is gezet: de bureau's, artiestenkeuken en toiletten zijn helemaal leeggemaakt, om binnenkort grondig opgefrist te worden en plaats te maken voor onder meer een nieuwe bouwlaag voor jonge initiatieven. Meer uitleg in de video en interviews, hieronder alvast een beeldimpressie.

De verbouwingen in 1 minuut

STUK-infrastructuurbeheerder Willem Vanderhoydonks gidst je in 1 minuut door de bouwplannen.

Interviews renovatie

Waarom is onze renovatie nodig, en hoe gaat ze STUK beter maken? We laten de antwoorden graag aan twee specialisten ter zake: Carl Meeusen van Neutelings Riedijk Architects en STUK-infrastructuurbeheerder Willem Vanderhoydonks. Lees hieronder hun interviews voor de seizoensbrochure.