Wegbeschrijving

STUK KUNSTENCENTRUM vzw
Naamsestraat 96 B-3000 Leuven

Van het station

Stap de Bondgenotenlaan door, richting centrum. Je komt op de Grote Markt. Aan je linkerkant zie je het Leuvense stadhuis. Het stadhuis ligt op de hoek van de Grote Markt en de Naamsestraat. Sla dus onmiddellijk nà het stadhuis linksaf. Je bent nu in de Naamsestraat. STUK bevindt zich op nummer 96, aan je rechterkant.

Met de fiets

STUK juicht fietsen toe! Er is dan ook een kleine fietsenparking vlak bij de ingang van STUK, een grote parking langs de achterkant van STUK (aan de Schapenstraat) en ook verder in de Naamsestraat kan je je fiets stallen. Hou het voetpad en de dienstdoorgangen wel altijd vrij.

Met de bus

Aan het station kan je ook bus 1 of 2 nemen richting Heverlee Campus. Stap af aan de halte Heilig-Hartziekenhuis aan de Naamsestraat en wandel 50 meter terug, STUK ligt aan nummer 96.

Van de E40 Brussel - Luik

Rij op de verkeerswisselaar E40-E314 richting E314 (‘Genk/Hasselt/Leuven'). De verkeerswisselaar bevindt zich tussen afrit 22 (Bertem) en afrit 23 (Haasrode). Na de scherpe bocht kom je op de E314. Neem onmiddellijk de eerste afrit (Afrit 15: ‘Leuven'). Je komt op de Koning Boudewijnlaan. Volg deze 4-baansweg. Aan de eerste 3 verkeerslichten rij je rechtdoor. Aan de vierde verkeerslichten kom je aan een viaduct. Sla net voor het viaduct rechtsaf. Je bevindt je nu op de ring rond Leuven. Ga aan de Naamsepoort, aan de eerste verkeerslichten, linksaf, de Naamsestraat in. STUK bevindt zich op nummer 96, aan je linkerkant.

Van E314 Hasselt - Leuven

Neem afrit 18, zo kom je op de Mechelsesteenweg. Sla linksaf, richting Leuven. Sorteer rechts voor. 500 meter rechtdoor kom je aan lichten. Sla rechtsaf. Je bevindt je nu op de ring rond Leuven. Aan de eerste lichten (de Tervuursepoort) ga je rechtdoor. Sorteer links voor. Je rijdt nu over een viaduct. Sla linksaf aan de de eerstvolgende lichten (de Naamsepoort), de Naamsestraat in. STUK bevindt zich op nummer 96, aan jouw linkerkant. Voor iedereen die met de wagen komt: Neem steeds de ring rond Leuven, tot aan de Naamsepoort. Sla daar de Naamsestraat in. Wanneer je een andere invalsweg neemt is de kans dat je op tijd in de zaal geraakt zeer klein. Het centrum van de stad is voor het overgrote deel verkeersvrij.

PARKING

Als je vanop de Leuvense ring de Naamsestraat inrijdt, is er aan jouw linkerkant (net voor je het STUK tegenkomt) de H. Hartparking (tegenover het H.Hartziekenhuis), waar je betalend kan parkeren (klik hier voor de tarieven). STUK vind je zo'n 100 meter verderop.