Lezing
Angela Washko & Siemen Van Gaubergen

Geannuleerd: Artist Talk

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, annuleert STUK alle geplande voorstellingen, concerten en evenementen tot en met 19 april 2020. STUK volgt daarmee de richtlijnen van de federale overheid.

Angela Washko (°1986) is een Amerikaanse kunstenares en organisator die zich in haar praktijk toelegt op het creëren van nieuwe forums om te spreken over feminisme. Ze zoekt zo actief naar manieren om gesprekken te faciliteren tussen individuen en gemeenschappen met radicaal verschillende ideeën en meningen in een poging ruimte te creëren voor discussie, productieve onenigheid en complexiteit. Doorheen haar praktijk onderzoekt ze hoe machtsstructuren via media ingebed zijn in ons collectief bewustzijn. Haar werk neemt de vorm aan van performance (in videogames en in real life), acties, interventies, video games, videos, prints en boeken.

In haar solotentoonstelling in STUK, Point of View, toont Washko vier verzamelingen werken: The Council on Gender Sensitivity and Behavioral Awareness in World of Warcraft (2012-2016), Heroines with Baggage (2011-2014), BANGED (2015-2017) en The Game: The Game (2016-2019).


Siemen Van Gaubergen is een Belgisch kunstenaar die sinds 2018 resideert in de Cas-co studio’s. In zijn praktijk onderzoekt hij de status van hedendaagse beelden en de manier waarop we ze waarnemen. Verhalen, feiten, weetjes vormen regelmatig de gelaagde achtergrond waartegen zijn beelden vorm krijgen. In de creatie van zijn werk maakt hij gebruik van bestaande of eigen foto’s, videobeelden, instructiebladen, taal en grafische tekens. Het resultaat zijn veelal complexe beelden die vragen om bekeken en herbekeken, ontraadseld, te worden. Van Gaubergen gaat in zijn lezing dieper in op zijn praktijk naar aanleiding van zijn solotentoonstelling in STUK.

In het kader van de opening Point of View in STUK, en de opening Entitled (pizza) in STUKcafé.

De lezingen maken deel uit van Let's Talk Leuven, een platform voor Artist Talks in Leuven, met steun van Stad Leuven.

wo 25 mrt 2020 19:00

Locatie

STUK Verbeeckzaal

TAAL

Nederlands / Engels