© Clara Hermans
Dans
fABULEUS / Natascha Pire & Helder Seabra

Human Instruction Manual

Hoe lees en ontcijfer je jezelf en de ander? Hoe interpreteer je een blik, een intonatie, een lichaamshouding of aanraking? Hoe antwoord je erop en hoe komt dat antwoord dan binnen?

Human Instruction Manual wordt een energieke dansproductie. Choreografen Natascha Pire en Helder Seabra spreken dezelfde danstaal: tegelijk onstuimig en fragiel, vloeiend en met veel fysiek contact. Voor hun eerste gezamenlijke creatie doen ze samen met een groep jonge dansers onderzoek naar de rol van lichaamstaal en aanraking, twee thema’s die in deze tijd complexer zijn dan ooit tevoren.

Natascha Pire maakte tussen 2002 en 2013 zeer succesvolle dansproducties voor fABULEUS waaronder Instant Karma, Indian Curry, Everland (i.s.m. Dirk De Lathauwer) en GIRLS (i.s.m. Ugo Dehaes). Sindsdien werkte ze als choreografe, danseres en coach voor onder meer BRONKS en hetpaleis. De Portugese danser/choreograaf Helder Seabra was als danser één van de spilfiguren binnen Ultima Vez en Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui. Sinds 2013 ontwikkelt hij steeds meer eigen werk in binnen- en buitenland, ook vanuit zijn eigen gezelschap Incognitus.

Repetitiebeelden © Clara Hermans

Credits

Concept en choreografie Natascha Pire en Helder Seabra | Dans Ine Bervoets, Milo De Clerck, Nolan Decreton, Ben Herlaar Masina, Victor Jansen, Shanoy Saunders, Flore Schroyen, Sabur Simbananiye, Hannes Van Borm, Maïté van Genugten, Julie Van Minnebruggen, Lena Wilmots | Scenografie en licht Kim Rens | Muziek Stijn Vanmarsenille | Kostuums Oona Mampuys | Coaching Randi De Vlieghe | Coproductie STUK, Tweetakt en Perpodium | Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid
wo 15 mrt 2023 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht
vr 17 mrt 2023 20:30
Tickets Laatste tickets Uitverkocht

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€ 16/12

Abonnement? Klik hier

Leeftijd

12 - 100

Bijkomende info

STUK I.S.M. 30CC

16.3 20:30
Voorstelling UUR KULTUUR 2023
Info & tickets volgen later