© Femke den Hollander
Dans
Charlotte Vanden Eynde & Nicolas Rombouts

Hyphen (geannuleerd)

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, annuleert STUK alle geplande voorstellingen, concerten en evenementen tot en met 31 mei 2020. Alle tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Voor Nicolas Rombouts is muziek spelen instant compositie, voor Charlotte Vanden Eynde is dansen denken. Hij leerde zichzelf contrabas spelen en stond mee aan de wieg van Dez Mona. Zij studeerde aan P.A.R.T.S. en creëert eigenzinnige choreografieën waarin het lichaam op een sensitieve manier centraal staat. Hoe kan je communiceren met iemand die een andere taal spreekt? Maar ook: kan je componeren zonder het spontane van improvisatie te verliezen?

Hyphen (Engels voor ‘koppelteken’) is een poging om twee delen van eenzelfde brein te zijn. Een koppelteken mar- keert een afstand, maar ook een relatie, waarin iets nieuws ontstaat dat beide delen omvat. In Hyphen, over kwetsbaarheid en handelen in het hier en nu, zijn dans en muziek gelijk. Vanden Eynde en Rombouts zoeken samen naar kantelpunten waarin muziek beweging kan worden en beweging muziek.

Credits

Creatie & performance Charlotte Vanden Eynde & Nicolas Rombouts | Licht Jan Maertens | Advies Marc Vanrunxt & Simon Lenski | Productie KAAP | Coproductie Concertgebouw Brugge & Les Brigittines | met steun van de Vlaamse overheid
wo 22 apr 2020 20:30

Locatie

STUK Labozaal