Expo

Charles Atlas - Life’s a beach • Studio STUK

Een kort filmvignet van Charles Atlas met Anne Lobst van het Amerikaanse performance-kunstduo DANCENOISE in de hoofdrol

ma 26/09: vanaf 20:00
do 29/09
: vanaf 20:15
za 1/10
: vanaf 20:00
zo 2/10
: vanaf 20:00

De expo is alleen te bezoeken met een ticket voor het liveprogramma, op de data die je hierboven ziet. Klik op de data om te ontdekken wat er die dag op de Studio STUK-podia staat.

Life's A Beach (2014/2019) is een kort filmvignet met Anne Lobst van het Amerikaanse feministische performance art duo DANCENOISE in de hoofdrol. Gevormd door een 30-jarige samenwerking, ontstond het werk spontaan terwijl beiden in The Rauschenberg Residency op Captiva Island, Florida, in de studio aan het dollen waren. Op de speelse tonen van Petula Clark’s I Know a Place zien we Anne rondlopen in tapschoenen met een badmuts op, dansend en spelend met een piepschuimen roller.

Credits: Life's A Beach (2014/2019), Single-channel video with sound, 2’,45”
Edition of 5 with 2 artist's proofs

Charles Atlas © Lori E Seid

Charles Atlas (°1949) is een Amerikaans kunstenaar en filmmaker die woont en werkt in New York City sinds de jaren 1970. Een baanbrekende figuur in film en video, verlegde hij tijdens de afgelopen vier decennia steeds opnieuw de grenzen van zijn medium, op zoek naar nieuw terrein in een waaier van genres, stilistische benaderingen en technieken. In zijn praktijk nemen samenwerkingsverbanden met kunstenaars en performers als Leigh Bowery, Michael Clark, Douglas Dunn, Marina Abramovic, Yvonne Rainer, Mika Tajima/New Humans, Antony and the Johnsons een belangrijke rol in. Vooral met Merce Cunningham, voor wie hij van de vroege jaren 1970 tot 1983 als huisvideograaf fungeerde, bouwde hij een hechte werkrelatie uit, die voortduurde tot Cunninghams dood in 2009. Atlas’ werk is opgenomen in de voornaamste collecties wereldwijd. Recente solotentoonstellingen vonden plaats in Pioneer Works, Brooklyn; Fondazione ICA Milaan; The Kitchen, New York; the New Museum of Contemporary Art, New York; De Hallen, Haarlem; Bloomberg SPACE, Londen; en het Museum of Modern Art, New York. In 2017 won hij de Special Mention Award op de 57ste Biënnale van Venetië met The Tyranny of Consciousness.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

ma 26 sep 2022 20:00 - zo 2 okt 2022 23:00

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven