Dans
Lisa Vereertbrugghen

SOFTCORE – a hardcore encounter

Choreografe Lisa Vereertbrugghen verweeft tekst met dans in deze performance over hardcore en pornografie, camouflage, snelheid, breaken en gebroken zijn. Met 200 beats per minuut geldt hardcore als techno op amfetamines. Het is de muziek van de underdog. Maar wat als dat hoge tempo niet langer ingezet wordt voor productiviteit, maar voor het tegendeel? In SOFTCORE – a hardcore encounter wordt snelheid een manier om aan de controle te ontsnappen. Een pleidooi voor sensitiviteit.

"Het is niet alleen spannend maar ook intiem om te zien hoe iemand zich zo radicaal overgeeft aan iets buiten zichzelf en dat steeds opnieuw, als was het een verslavende drug."

Charlotte De Somviele - Etcetera

Onderdeel van EXTRACT #2

Extract #2 is een platform voor zeven kunstenaars die de afgelopen jaren aan het werk waren in de studio’s van STUK. Wat hen verbindt is dat ze de gevestigde normen uitdagen. Extract #2 wordt afgesloten met het symposium Transforming Relations dat een theoretisch kader biedt en inzoomt op hoe choreografie de geijkte genderrelaties kan herdefiniëren.

23.4
19:30 Varinia Canto Vila – By Getting One's Hand Dirty
20:30 Kat Válastur – Rasp Your Soul
21:30 PRICE – Melodies Are So Far My Best Friend

24.4
18:30 - 22:30 Stav Yeini – The Senders

25.4
20:30 Sonja Jokiniemi – Blab
21:30 Thiago Granato – Trrr

26.4
14:00 - 18:00 Symposium Transforming Relations: Dance & Difference
20:30 Sonja Jokiniemi – Blab
21:30 Lisa Vereertbruggen – Softcore - A Hardcore Encounter

Credits

concept, choreografie en performance Lisa Vereertbrugghen | geluid Michael Langeder | licht Vera Martins | artistiek advies Madison Bycroft, Sabine Cmelniski, Nestor Garcia Diaz | coproductie CENTRALE FIES within the program of LIVE WORKS PERFORMANCE ACT AWARD, STUK - House for Dance, Image & Sound, , BUDA Kunstencentrum, BIT Teatergarasjen | met de steun van CAMPO, Tanzfabrik, Workspace Brussels, SZENE Salzburg | gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, apap – Performing Europe 2020, co-funded by the Creative Programme of the European Union
vr 26 apr 2019 21:30

Locatie

STUK Studio

Prijs

€6