Geluid   /   Geluidskunst

Sound in May Opening: Floris Vanhoof & Rie Nakajima + guests Akio Suzuki & Aki Onda

Opening van de duo-expo van Floris Vanhoof en Rie Nakajima, met gastperformances van geluid-iconen Akio Suzuki en Aki Onda.

STUK presenteert twee geluidsinstallaties van Floris Vanhoof (°1982) en Rie Nakajima (°1976) in het kader van Sound in May. Hoewel contrasterend in vorm, esthetiek en akoestische omgeving zijn beide werken opgebouwd uit een groot aantal klinkende objecten die samen een veellagige symfonie vormen. De luisteraar bepaalt zijn eigen compositie door rond te wandelen binnen deze omgevingen.

Tijdens de openingsavond zullen de kunstenaars live performen binnen hun installaties. Floris Vanhoof presenteert tevens zijn nieuwe album, The Fluid Computer, dat verschijnt bij KRAAK. Ten slotte nodigt Rie Nakajima twee iconen uit de Japanse geluidskunst uit, Akio Suzuki en Aki Onda. Zij zullen enkele muzikale interventies brengen in dialoog met de architectuur van het STUK-gebouw.


TIMING
19:00 doors installations Floris Vanhoof & Rie Nakajima
20:00 Floris Vanhoof - Polyhedra (introduction + performance – Labozaal)
21:00 Rie Nakajima, Akio Suzuki & Aki Onda (performances - Witte traphal Labozaal / STUK Studio)

Polyhedra van Floris Vanhoof is een coproductie van Overtoon, Het Bos en KRAAK. Met de steun van de Vlaamse Overheid. De performance van Akio Suzuki & Aki Onda wordt mogelijk in samenwerking met Q-O2 and iii.

vr 3 mei 2019 19:00

Locatie

STUK Labozaal

Prijs

Kassa
€12 basis
€8 STUKkaart / cultuurkaart

VVK
€10 basis
€6 STUKkaart / cultuurkaart

GRATIS
voor Subbacultcha-leden
(alleen aan STUK Onthaal, op vertoon van lidkaart & ID)