Dans   /   Lezing

The Jaguar Talks (LectureSeries)

Een serie lezingen waarin dierlijke / menselijke / plantaardige relaties vanuit verschillende invalshoeken worden verkend.

De School of the Jaguar is een poging om hedendaagse kunst en cultuur te dekoloniseren, door het introduceren van kritische perspectieven op het gebied van antropologie, dansgeschiedenis, filosofie en hedendaagse inheemse kennis. Deze laatste omvat niet alleen hedendaags sjamanisme, maar ook mondeling overgedragen kennis, sociale kennis, kennis over het lichaam, over genezing, over planten, over waarneming, en ook diplomatieke kennis toegepast op de relaties met andere wezens.

De school is een uitnodiging om een kunstwereld te delen. Een plek waar verschillende vormen van kennis de dialoog kunnen aangaan zonder de gebruikelijke hiërarchieën ertussen, waarbij een verscheidenheid aan formats wordt geëxploiteerd, waaronder het performatieve, het ervaringsgerichte, het discursieve en het visuele.

De Jaguar-gesprekken zijn ook een oefening om deze vormen van kennis in nieuwe verbindingen te brengen. De belangrijkste interesse ligt in het creoliserende potentieel van deze gesprekken. De leden van de school komen uit heel verschillende contexten: twee zijn Wixarika sjamanen en politieke leiders, twee zijn dekoloniale dansers / choreografen, een antropoloog en een danstheoreticus. Ze delen hun ideeën over het begrip 'heilig land', genezing als een vorm van activisme, dekolonisatie van de zintuigen, over textiel en het weven van sociale weefsels, over inheemse tijdelijkheid en rituele kunst, over dieren, mensen en planten, en over het theater als een ruimte van verzet.

Met Fabian Barba, Nicole Haitzinger,Tulama Ramirez, Juan José Katira Ramirez en Anja Veirman.


Deze lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Dienst Cultuur KU Leuven.

SCHOOL OF THE JAGUAR

20-22.03 Workshop Maak kennis met de dans van de Wixarrika
21-22.03 Voorstelling The Jaguar and the Snake
22.03 Lezingenreeks The Jaguar Talks

vr 22 mrt 2019 15:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

GRATIS

Taal

Engels

Bijkomende info

SCHOOL OF THE JAGUAR

20-22.03 Workshop Wixarrika
21-22.03 Voorstelling The Jaguar and the Snake
22.03 Lezingenreeks The Jaguar Talks