Dans

Workshop: maak kennis met de dans van de Wixarrika (volzet)

Als onderdeel van The School of the Jaguar kan je deelnemen aan een workshop op het snijvlak van Wixarrika* dansvormen, sjamanistische denkwijzen, filosofie en somatische praktijken. Tijdens de workshop staat het opwekken van energie door middel van circulaire dansconcepten centraal en verkennen we de verschuivingen in perceptie die tijdens het uitvoeren van de choreografie ontstaan. In de dans van Wixarrika is het lichaam niet geabstraheerd of onderverdeeld in anatomische elementen, maar wordt het beschouwd als een totaalervaring, als de aarde, onlosmakelijk verbonden met de voorouders en de heilige dieren en planten die de kunst van de Wixarrika bevolken. De workshop is een uitnodiging om kennis te maken met een andere alternatieve benadering van dans dan de Westerse dans die we doorgaans op het podium te zien krijgen.

Met Amanda Piña en sjamaan / Mara'akame Juan Jose Katira Ramirez.

Als onderdeel van de workshop wonen de deelnemers de voorstelling The Jaguar & The Snake bij op woensdag 20 of donderdag 21 maart.

*Wixarrika, as being from the Huichol or Wixáritari people, (Huichol pronunciation: /wiˈraɾitaɾi/) which are an indigenous people of Mexico living in the Sierra Madre Occidental range in the states of Nayarit, Jalisco, Zacatecas, and Durango. They are best known to the larger world as the Huichol, however, they refer to themselves as Wixáritari ("the people") in their native Huichol language. The adjectival form of Wixáritari and name for their own language is Wixarrika.

SCHOOL OF THE JAGUAR

20-22.03 Workshop Maak kennis met de dans van de Wixarrika
21-22.03 Voorstelling The Jaguar and the Snake
22.03 Lezingenreeks The Jaguar Talks

wo 20 mrt 2019 18:00
do 21 mrt 2019 18:00
vr 22 mrt 2019 18:00

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

Gratis

Bijkomende info

Deze workshop is volzet

Voertaal Engels

Voor alle leeftijden, geen specifieke danservaring vereist


SCHOOL OF THE JAGUAR

20-22.03 Workshop Wixarrika
21-22.03 Voorstelling The Jaguar and the Snake
22.03 Lezingenreeks The Jaguar TalksTags

neem deel