STUK Talks

Een nieuwe reeks met verdiepende gesprekken over onderwerpen uit de STUK-programmatie.

STUK laat doorgaans kunst het woord voeren, maar sommige thema’s vragen erom om de conversatie uit te diepen. Daarom besloten we te starten met STUK Talks, verdiepende gesprekken over bepaalde onderwerpen uit onze programmatie. We brengen experten, ervaringsdeskundigen en mensen met een andere visie erover samen en laten ze in gesprek gaan. STUK Talks zet in op een verdiepende en empathische dialoog waarbij inclusiviteit centraal staat.

In de eerste STUK Talks van reeks 2, in juni 2022, gingen we in gesprek rond participatie, naar aanleiding van de verbouwing van STUK en de nieuwe bouwlaag waar er in STEK ruimte komt voor jonge initiatieven. David Martens gaat in gesprek met Audrey Leboutte van Zinnema, Karolien Derwael van klein verzet, en , Barbara T'Jonck, Zoë Demoustier en Eline Dewaele van Platform In De Maak.

De eerste reeks talks ging over gender, ook het hoofdthema van Angela Washko's expo Point of View, die tot 25 april 2021 in STUK te zien was. En omdat in dialoog treden met anderen een empatische daad is, vormen de Talks ook een mooie aanloop naar Artefact dat dit jaar empathie als leidraad heeft.

De eerste editie van STUK Talks bestond uit 4 intieme gespreksavonden, gecureerd en gemodereerd door Yousra Benfquih. De talks werden telkens afgesloten met een stukje spoken word.

Gender & Onderwijs
Dounia Bourabain, Nozizwe Dube, Senne Misplon
Spoken word: Carmien Michels

Gender & Ondernemen
Chrostin, Farah El Bastani, Aimée Mukunde
Spoken Word: Lisette Ma Neza

Gender & Letteren
Saskia De Coster, Annelies Verbeke, Rachida Lamrabet
Spoken word: Yousra Benfquih

Gender & Beeld
Inès Eshun, Sachli Gholamalizad, Nele Vandael
Spoken word: Nele Van Den Broeck