Huis voor dans, beeld & geluid

STUK is een Huis voor Dans, Beeld en Geluid.
De presentatie van artistiek werk in een inspirerende context staat centraal: in dit huis ontwikkelen en creëren kunstenaars nieuw werk, nemen mensen deel aan cursussen en workshops en reflecteren we samen met ons publiek over kunst en over de wereld.

STUK werkt vanuit een dynamische universiteitsstad en beschouwt de maatschappelijke context waaruit kunst ontstaat integraal als zijn werkterrein. In een evenwichtig programma tonen we internationaal referentiewerk en spannende nieuwe vormen. Ook qua leeftijd houden we het breed: met de Werking Jong Publiek betrekken we nu naast studenten en volwassenen ook kinderen en jongeren. STUK bouwt aan een kunstencentrum van de toekomst door kunst te verbinden met o.a. onderwijs, wetenschap, jeugdwerk en vorming. STUK draagt zorg voor kunstenaars én publiek, brengt hen samen en zoekt naar een actieve relatie tussen beide. Zo wil STUK een motor zijn voor het kunstenlandschap.


Ontdek het programma voor Dans, Beeld en Geluid. STUK is een plek waar je alle facetten van dans, beeld en geluid kan ontdekken. In de blauwe balk rechts vind je per discipline meer achtergrondinfo over de nieuwe samenwerkingen en initiatieven.

Ontdek hieronder onze brochures voor Dans, Beeld en Geluid, en onze seizoensbrochure Dans