Expo

Alex Reynolds & Alma Söderberg - La mano que canta [The Hand that Sings] • Studio STUK

Een stem zegt "vogel" en er verschijnt een vogel. Terwijl het een seconde geleden nog een hand was. Of een boom. Of een fluitje.

wo 12/10: vanaf 20:00
do 13/10
: vanaf 20:00
vr 14/10
: vanaf 20:00
za 15/10
: vanaf 14:00
zo 16/10
: vanaf 20:00

De expo is alleen te bezoeken met een ticket voor het liveprogramma, op de data die je hierboven ziet. Klik op de data om te ontdekken wat er die dag op de Studio STUK-podia staat.

De film La mano que canta [The Hand that Sings] vormt een web van verbindende gebaren, geluiden, en beelden in de tijd: Een stem zegt "vogel" en er verschijnt een vogel. Terwijl het een seconde geleden nog een hand was. Of een boom. Of een fluitje. Geluiden van het handmatig verwijderen van kurk worden tot muziek gesmeed door een zingende hand. Ondertussen worden woorden in het Spaans en Engels uitgewisseld op een dak, reizend tussen de mond van één vriend naar een andere.

The Hand that Sings is tegelijkertijd vrij van vorm en minutieus gecomponeerd. Het stelt een lyrisch samenspel voor van overeenkomsten waarin lichamen, landschap en de camera, op elkaar afgestemd, gezamenlijk optreden. De film is een zintuiglijk verzet tegen starheid en hiërarchie, en nodigt ons uit om ogen en oren open te houden, aandachtig voor detail en transformatie.


Credits: La mano que canta [The Hand that Sings] (2021), HD Video, 5.1 sound, 22'43"

Choreografe Alma Söderberg en filmmaker Alex Reynolds ontmoetten elkaar in 2016 in Brussel. Sindsdien zijn hun praktijken met elkaar verweven. Hoewel ze in verschillende domeinen werken, delen ze een obsessie voor de spanning tussen het auditieve en het visuele, en de politieke, ethische en esthetische implicaties daarvan. Ze denken na over wat zich op de achtergrond en voorgrond afspeelt, en gebruiken het luisteren als instrument om dieper te gaan en op intensere manier te zien.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

Credits

With Alma Söderberg, Alex Reynolds, Miguel Ángel Muñoz Arenas, Juan Félix Tadeo Hormeño, and Julia Spínola's voice | Production Alicia Reginato / La Chula Productions | Production assistant Rossana Miele | Camera Alex Reynolds, Lennert De Taeye, Curro Tardío | Camera assistant Lennert de Taeye, Rubén Hernández | Sound recording Laszlo Umbreit, Alex Reynolds, Elena Barreras Honrubia | Sound mix Laszlo Umbreit | Editing Alex Reynolds, Alma Söderberg | Grading Lennert De Taeye | Credit design Goda Budvytyte | Say this say that, inspired by the work of Danielle Freakley and Asiya Wadud | Co-produced by Guggenheim Museum Bilbao, Kunstencentrum BUDA, The Art Academy, Bergen - Social Acoustics: Communities in Movement, IAC Malmö, Swedish Arts Grants Council
wo 12 okt 2022 20:00 - zo 16 okt 2022 23:00

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven