Expo

Luke Fowler - Patrick • Studio STUK

Filmportret van de legendarische Amerikaanse muziekproducent en pionier van elektronische dansmuziek Patrick Cowley.

di 4/10: vanaf 20:00
do 6/10
: vanaf 20:00
vr 7/10
: vanaf 20:00
za 8/10
: vanaf 20:00
zo 9/10
: vanaf 20:00

De expo is alleen te bezoeken met een ticket voor het liveprogramma, op de data die je hierboven ziet. Klik op de data om te ontdekken wat er die dag op de Studio STUK-podia staat.

In zijn films onderzoekt Luke Fowler hoe we iemand leren kennen als die er niet meer is. Zijn postume portretten van individuen worden zorgvuldig opgebouwd aan de hand van composities van wat werd achtergelaten: opgenomen beelden en geluiden, papieren en notities, kunstwerken, ruimtes waarin geleefd werd, en getuigenissen van vrienden die zijn achtergebleven. De film Patrick roept met al deze middelen het leven op van muziekproducer Patrick Cowley. Ondergedompeld in de postindustriële charmes van de nu gegentrificeerde South of Market-wijk in San Francisco, ooit beroemd om zijn dansclubs en lederbars, gaat de film op zoek naar de nog steeds ronddwarrelende energie van Cowley.


Credits:
Patrick (2020), 16mm film transferred to digital, Colour/stereo sound, 20’
Courtesy of the Artist and The Modern Institute/ Toby Webster Ltd., Glasgow

Luke Fowler (°1978) is een kunstenaar, 16mm filmmaker en muzikant die woont en werkt in Glasgow. Hij studeerde grafische kunst aan het Duncan of Jordanstone College of Art and Design in Dundee. Hij maakt filmcollages die vaak in verband worden gebracht met de Britse Free Cinema-beweging uit de jaren 1950. In zijn para-documentaire films onderzoekt hij figuren uit de counter culture, zoals de Schotse psychiater R.D. Laing, de Engelse componist Cornelius Cardew en de marxistische historicus E.P. Thompson. Naast portretten van muzikanten en componisten heeft hij ook films en installaties gemaakt die de aard van geluid zelf bevragen. Luke Fowler heeft samengewerkt met een aantal medewerkers, waaronder Eric La Casa, George Clark en Peter Hutton Mark Fell, Lee Patterson, Toshiya Tsunoda en Richard Youngs. Hij werkte samen met gitarist Keith Rowe en filmmaker en curator Peter Todd aan het live geluids- en filmwerk The Room.

Studio STUK
Dans, Beeld & Geluid in de iconische Manhattan
i.s.m. De Hoorn

➤ BEREIKBAARHEID: De Manhattan is gelegen aan de Vaart Leuven-Mechelen. / Te voet: 20 min van het station / Met de fiets: fietssnelweg F8 en F3 / Met het openbaar vervoer: Neem buitenringbus 600 tot Engels plein / Met de auto: parking Vaartkom

➤ TOEGANKELIJKHEID: De zaal is toegankelijk voor personen met een rolstoel. Het reguliere sanitair is bereikbaar met een lift. Jammer genoeg is er geen MIVA-toilet.

➤ STUDIO CAFÉ: Ons café is steeds open vanaf 19:30. Kom vroeg, blijf hangen.

➤ SAFER SPACE: Studio STUK streeft er naar een inclusieve plaats te zijn voor iedereen. Wij nemen elke vorm van intimidatie serieus. Spreek gerust een STUK-collega of iemand van de bar aan.

di 4 okt 2022 20:00 - zo 9 okt 2022 23:00

Locatie

Manhattan
  • Kolonel Begaultlaan 21
  • 3012 Leuven